Esenyurt'ta 17 yaşındaki Eren Eroğlu'nun elektirik akımına kapılarak ölümüne ilişkin davada savcı mütalaasını açıkladı. Mütaalada, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akboğa ve İmar ve Şehircilik Müdürü Faruk Dedeoğulları'nın da aralarında bulunduğu 4 kişinin beraati istendi. Diğer 3 sanığın ise "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne veya yaralanmasına neden olma" suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar istendi.

SANIKLAR KATILMADI
Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar katılmazken, maktulün babası Erdinç ve annesi Nezahat Eroğlu ve tarafların avukatları hazır bulundu.

SAVCI MÜTALASINI AÇIKLADI
Duruşma savcısı Osman Nuri Yahşi, sanıklardan Feridun Taktak, Pınar Öz ve Erol Mutlu'nun TDS Tanıtım Dijital Baskı Merkezi ve Reklam Hizmeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin ortakları olduğu belirtildi. Sanık Emin Telbisoğlu'nun şirkette usta başı olarak çalıştığı, mağdur - müşteki Haydar Sakcı ile maktül Eren Eroğlu'nun şirkette işçi olarak çalıştığı anlatılan mütalaada, sanıklardan Ulucan Köse'nin işletme müdürlüğünü yaptığı hastanenin dış cephesinde bulunan hastane ismindeki iki harfin onarımı için TDS tanıtım firmasına başvurduğu anlatıldı.

“İŞ TECRÜBESİ BULUNMAYAN EROĞLU GÖREVLENDİRİLDİ"
Olay tarihinde bu şirketteki ustabaşı sanık Emin Telbiseoğlu'nun hastanenin tabelasını daha önce bulunduğu yere monte eden kişi olduğu ifade edilen iddianamede, sanık Telbisoğlu'nun henüz iş yerine başlamış olan mağdur Haydar Sakcı'yı bu işle görevlendirdiği, yanında yardımcı olarak 17 yaşında olan herhangi bir iş tecrübesi bulunmayan ve büro işçisi olarak çalışan Eren Eroğlu'nu görevlendirdiği ifade edildi. Söz konusu tabelanın daha öncede ayrı firma tarafından yerine monte edilirken iskele kurulmuş olmasına rağmen, bu kez işçilere alüminyum malzemeden yapılan merdiven verilerek olay yerine gönderildiği belirtilen mütalaada, mağdur Haydar Sakcı ve Eren Eroğlu'nun hiçbir güvenlik tedbiri alınmadan ve üzerinden yüksek gerilim hattı geçen hastanenin tabelasının olduğu yere bu merdiven ile çalışmaya mecbur bırakıldıkları anlatıldı.

“ELEKTİRİK AKIMINA KAPILDILAR"
Maktül Eren Eroğlu'nun merdivenin alt ayağında merdiveni sabitlemeye çalışırken mağdur Haydar Sakcı'nın merdivene tırmanmak sureti ile onarım yapacağı tabelaya ulaşmak istediği sırada hemen hastanenin üstünden geçen yüksek gerilim hattından alüminyum merdivene elektrik akımının atlama yapması sonucu her iki işçinin elektrik akımına kapıldıkları anlatıldı.

“KUSURULU BULUNMADIKLARI İFADE EDİLDİ"
Olaydan Haydar Sakcı'nın da yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı Eren Erdoğlu'nun ise olay yerinde hayatını kaybettiği belirtildi. Sanıklardan Mustafa Akboğa ve Faruk Dedeoğulları'nın 2012'den sonra işe başladıkları, inşaat ruhsatının bu dönemde düzenlenmediği, sanıkların eylemi ile Eren Eroğlu'nun ölmesi arasında sanıklara atfedilecek bir nedensellik bağının bulunmadığı, TDS şirketinin sahibi olan sanık Pınar Öz'e ve sanık Feridun Taktak'a isnat edilebilecek bir kusur bulunmadığı ifade edildi.

4 SANIĞIN BERTİ İSTENDİ
Mütalaada Mustafa Akboğa, Faruk Dedeoğulları, Feridun Taktak ve Pınar Öz'ün cezalandırılmaları için her türlü şüpheden uzak kesin delil bulunmadığından, beratlerine karar verilmesi istendi.

3 SANIĞIN CEZALANDIRILMASI İSTEN
Olayda TDS şirkette ustabaşı olarak çalışan Emin Telbisoğlu, TDS şirketin mesul müdürü Erol Mutlu ve hastanenin işletme müdürü Ulucan Köse'nin olayın meydana gelmesinde gerekli güvenlik tedbirlerini ve gerekli araç ile gereçleri sağlamadan isçi çalıştırmaları, yerine getirilmesi gereken iş güvenliği kurallarına uymamaları nedeniyle suçun işlenmesinde kusurlu bulundukları belirtildi. Mütalaada, Emin Telbisoğlu, Erol Mutlu ve Ulucan Köse'nin "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne veya yaralanmasına neden olma" suçundan 2 'şer yıldan 15'er yıla kadar cezalandırılmaları istendi.

AVUKAT: MÜTALYA KATILIYORUM
Sanıklar Mustafa Akbağ ve Faruk Dedeoğlulları'nın avukatı Ahmet Lütfü Akkuş, “Olay çok acı bir olaydır. Ancak bu olayda benim müvekkillerimin hukuki bir bağı yoktur. Çünkü çok eski bir ruhsata dayalı olarak yapılmış bir binadır. Bu nedenle mütalaaya katılıyorum. Müvekkilim olan sanıkların beraatlerine karar verilmesini talep ediyorum" diye konuştu. Mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre veren mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr