Cumhuriyetçi aday Donald Trump karşısında başkanlık yarışını kaybeden Hillary Clinton, "Donald Trump'ı aradım ve kutladım. Ülkemiz için onunla çalışmayı teklif ettim. Toplumumuzun umduğumuzdan daha fazla bölündüğünü gördük.

Sonucu kabul edip geleceğe bakmalıyız. Üstümüze düşen daha güçlü ve adil bir ülke için çalışmak. Doğru olan için her zaman mücadele etmeye değer. Ben hala Amerika'ya inanıyorum ve inanmaya devam edeceğim.

Çok büyük hayal kırıklığına uğradım. Milyonlarca Amerikalı da hayal kırıklığına uğradı. Acı verici bir durum. Katkıda bulunmuş herkese teşekkür ederim. Hiçbir zaman inanmayı bırakmayın. İnandıklarınız doğrultusundan vazgeçmeyin.

Gerçekte buna değer. Bu mücadeleye devam etmeliyiz, buna ihtiyacımız var. Kadınlara, genç kadınlara, bu iradeye yardımcı olanlara sesleniyorum. Beni gururlu kıldınız. Biliyorum ki hala gerçekleşmemiş de olsa benim gerçekleştiremediğini başkası yapacaktır. Hiçbir zaman değerli olduğunuzu unutmayın.

Obamalara teşekür etti

Barack ve Michelle Obama'ya teşekkür eden Clinton, "Ülkemiz Obama'lara gerçekten büyük bir şükran borçlu. Bu ülkeye yaptığınız hizmet unutulmayacaktır" dedi.

Son olarak ben ülkemiz adına müteşekkirim. Beraber çalışırsak, inançlarımızı sürdürürsek. Güzel günler gelecektir. İnancımızı kaybetmeyelim. Tanrı Amerika'yı korusun" dedi.


ABD'nin yeni başkanı Donald Trump seçildi... Dünyaya ilk mesaj

 

Clinton'dan ilk açıklama: Herkese çok teşekkürler

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr