İrfan Değirmenci'nin işten atılmasının eşit koşullarda bir referandum süreci olmayacağının en net göstergelerinden olduğunu belirten Ağbaba, "Toplumda "Hayır" diyenlere yönelik baskılar her geçen gün artarken, demokrasiyi yalnızca bir araç olarak görenler bu zihniyetlerini yansıtır şekilde, referandumun demokratik bir ortamda gerçekleşmemesi için her yolu denemektedir." dedi.

BU GÖZÜ DÖNMÜŞLÜĞÜN NEDENİ KAYBEDECEKLERİNİ BİLMELERİ

Ağbaba, "İnsan haklarının, ifade ve düşünce özgürlüğünün, haberleşme hakkının ve basın özgürlüğünün derdest edildiği bir süreç içerisinde referanduma gidilmektedir. İktidar sahipleri sorumsuzca, yalnızca kendi koltuk ve ikballerini düşünerek bu ülkenin yurttaşlarının en az yarısını "Hayır" dedikleri için terörist ilan etmiştir. Meydanlarda milli irade diye caka satanlar, millet onların istediğini vermeyeceği için şuursuzca öfkelerini kusmakta ve milyonlarca insanımıza terör örgütleri ile kol kola olma suçlamasında bulunmaktadır. Bu gözü dönmüşlüğün nedeni kaybedeceklerini bilmeleridir. Bu millet, demokrasiyi yok etmek isteyenlere, bir tek adam düzeni kurmak isteyenlere ve milleti birbirine kırdıranlara karşı sinmeyecek ve "Hayır" diyecektir." ifadelerini kullandı.

DOĞAN GRUBUNA TEPKİ

Doğan Medya grubunun, bünyesinde açık açık "Evet" diyenlere karşı farklı, "Hayır" diyenlere karşı farklı tutumuna dikkat çeken Ağbaba, "Okuyucu ve izleyicilerinin çok büyük bir kısmı, bu ülkenin bir tek adamlığa teslim edilmesine "Hayır" diyecekken, Doğan grubunun bizlere bu düşmanca tavrı hazindir. Bu düşmanca tavır, kimin nerede durduğunun anlaşılması açısından önemli ve bizce bir o kadar da aydınlatıcıdır" dedi.

İrfan Değirmenci'yi, bu karanlık dönemde korkmadan gerçekleri haykırabildiği için kutlayan Ağbaba, "Tarih her daim, kalemini ve vicdanını satanları değil, onuruyla dik duruş sergileyenleri yazmıştır ve yine böyle olacaktır. Bir kez daha karanlık kaybedecek, aydınlık kazanacaktır" ifadeleriyle devam etti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr