Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşu için düzenlenen törene katılan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP'li diğer milletvekilleri Mazlum Nurlu ve Tur Yıldız Biçer ile birlikte FETÖ bağlantıları gerekçesiyle kapatılan okullar hakkında konuştu. Kapatılan okulların büyük bir kısmının imam hatip okullarına dönüştürüldüğünü söyleyen Özel şöyle dedi:

"15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminden sonra ilan edilen olağanüstü hal ile birlikte Türkiye'nin dört bir yanında Fethullah Gülen Cemaatine ait çok sayıda okul kapandı. Buna kimsenin bir itirazı yok. Eğer bir ülkenin varlığına, bütünlüğüne kast edecek çabaların içindeyseniz ve buna militan yetiştiren okulları işletiyorsanız devletin buna el koymasından doğal bir şey yoktur. Burada yaşın yanında kurunun da yanmaması önemlidir. Ama devamında başka bir şey oldu. Bu kapatılan okullarla ilgili bilgi edinme yasası kapsamında sorular sorduk. Bizim tespitlerimize göre, okulların yüzde 85'ine imam hatip açıldı. Oysa Manisa'nın sağlık meslek lisesinde, sosyal bilimler lisesinde, fen lisesinde çok büyük mekan sorunu yaşanıyor. Sosyal bilimler ile fen lisesi aynı binada eğitim verdi. Bu kadar sorun varken okulların tamamının imam hatibe dönüştürülmesi doğru değildir. Türkiye'de yüzde 85'inin, Manisa'da da tamamına yakını imam hatibe dönüştürülüyor."

'BÜYÜK MAĞDURİYETLER YAŞANIYOR'

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de, FETÖ operasyonlarında çok büyük mağduriyetlerin yaşandığını söyledi. Biçer şunları söyledi:

"Günde en az 20 kişi bu konudan mağdur olduğu için bize ulaşıyor. Böyle giderse bu insanlar iç hukuk yollarını tüketip Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne giderse ülkemiz için sıkıntı olacağı görülüyor. Cumhurbaşkanı da 'At izi ile it izi birbirine karıştı' diyor. Cumhurbaşkanı her şeyi birinci elden kontrol eden kişi. Meclisi de devre dışı bıraktı. Tek adamla karşı karşıyayız. Diktatörün kendi yarattığından şikayet etmesi de ayrı bir trajikomik durumdur."

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr