CHP Grup Başkanvekili Gök, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP'li Gök, babasını kaybeden 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e başsağlığı dileğinde bulundu. 

Başbakan Binali Yıldırım'ın Moskova dönüşü uçakta yaptığı açıklamada, referandumda alınan sonuçla inandığı bir görevi tamamlamış olmanın huzurunu yaşadığını söylediğini hatırlatan Gök, "Makama seçilen kişinin, bu makama son veren bir anlayışı nasıl huzurla yerine getirdiğini anlamakta güçlük çekiyoruz. Sayın Yıldırım'ın, daha ilk günden beri kendisine yönelik yakıştırmaları tamamıyla hak eden bir tutum sergilediğini söylemiştik. Kendisine çakma başbakan demiştik. Sayın Yıldırım bu sözümüzü bize doğrulatmıştır. Ona bin Ali dendiği zaman binmiş, in Ali dediklerinde inmiştir. Büyük bir zafiyet göstergesidir" diye konuştu.      

"ATATÜRK'E YAPILAN HARAKETE İLİŞKİN RTÜK VE BAŞSAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUZ"

Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik hakaret edilmesi ile ilgili konuşan CHP'li Gök, "Sayın Cumhurbaşkanı, bu konuda söyleyecek tek sözünüz yok mu? Bu tablo, bilinçli olarak iktidarın da dayattığı Atatürk'ü toplumun gönlünde itibarsız kılma projesinin bir parçasıdır. RTÜK ve Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuyoruz. Sayın Numan Kurtulmuş, evlilik programlarından bahsediyorsunuz. Buyurun bakalım bu program konusunda ne diyorsun?" dedi. 

"CHP'DE BİRŞEYLER OLUYOR' ALGISI YARATILMAK İSTENİYOR"
CHP'nin referandum sürecinde başarılı bir kampanya yürüttüğünü belirten CHP'li Gök, şunları söyledi: "Havuz medyasında CHP'ye dönük birtakım haberlerin artırılarak haber yapılmasıyla CHP'de bir şeyler yaratılmak istendiği muhakkaktır. Bu CHP'nin içinde, kendi yetkili kurullarında çözebileceği sorunlar, havuz medyası tarafından devasa hale getirilmek suretiyle, 'CHP'de bir şeyler oluyor' algısı yaratılmak isteniyor. Sayın Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlıktan indirildiği o darbe günü, Davutoğlu'nun başbakanlıktan indirilişini görmeyen havuz medyasının CHP'ye olan ilgisini biliyoruz. Bu ilgi, CHP'yi karıştırmaya dönüktür, CHP'de bir şeyler oluyor demeye dönüktür. Bunun içinde iktidarın da üst çevrelerin de parmağı ve talimatı olduğunu biliyoruz. Bu büyük dev parti, ayak oyunlarıyla işgal edilecek, gündemi işgal edilecek, sarsılacak bir parti değildir. Havuz medyasının bu anlayışının, CHP'yi karıştırmaya dönük olduğunu bilen anlayışıyla onu bertaraf edecek çalışmalarımızı önümüzdeki günlerde göstermek suretiyle kararlı şekilde yola devam edeceğiz"

"ÖNEMLİ OLAN, ARKADAŞLARIMIZIN BU SÜREÇTE MEDYA ÖNÜNDE CHP'Yİ TARTIŞMAMALARI"
AKP ve MHP içinde de tartışmalar olduğunu belirten CHP Grup Başkanvekili Gök, şöyle devam etti: "Önemli olan bütün arkadaşlarımızın bu süreçte medya önünde CHP'yi tartıştırmamalarıdır. Sadece Genel Başkanımız değil, tüm parti tabanı CHP'nin, basın önünde tartışılmasını istemiyor. Söyleyecek sözü olan herkes, Genel Başkanımıza anında ulaşabilecek yakınlıktadır. Söyleyecek sözü olan herkesin, milletvekilleri, PM, parti yönetimi, belediye başkanlarımızın söyleyecekleri platformlar vardır. Genel Başkanımız, her türlü toplantıda, bütün eleştirileri dinliyor. Ama CHP'nin kamuoyunda tartışılmasına fırsat verilmemesi önemli bir parti sorumluluğudur"

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr