Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, partisinin Keşan ilçe teşkilatında yaptığı bir açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında hazırlanan fezleke TBMM Başkanlığına gönderildi. AKP Keşan İlçe Başkanlığı da Millitvekili Gaytancıoğlu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, geçen Cumartesi günü partisinin Keşan ilçe teşkilatında düzenlenen toplantıda dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili yaptığı konuşmada, 'Dokunulmazlığım var diye güvenmiyorum. Dokunulmazlığımızın kalkması içinde elimizden geleni yaptık. Gerizekalı Cumhurbaşkanı denilen diktatör bozuntusuna buradan sesleniyorum. Türkiye'yi germeye kalkmasın. Kendisine de gerizekalı diyorum. İstediği kadarda fezleke düzenlensin" şeklinde açıklama yaptı. Milletvekili Gaytancıoğlu'nun açıklamasının Keşan'daki yerel bir gazetede haber, bir internet sitesinde ise video görüntüsü olarak yayınlanması üzerine Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı Cumhurbaşkanına hakaretten resen soruşturma başlattı. Ayrıca AKP Keşan İlçe Başkanlığı da savcılığa suç duyurusunda bulundu.

BAŞSAVCILIK FEZLEKE HAZIRLAYACAK

Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "16/05/2016 tarihli Keşan ilçesinde faaliyet gösteren bir kısım gazete ve internet sitelerinde yer alan, halen CHP Edirne Milletvekili olan Okan Gaytancıoğlu'na ait Cumhurbaşkanına yönelik hakaret içerikli sözlerle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca TCK 2999/2 maddesi kapsamında resen adli süreç başlatılmış olup, iddia edilen suça ilişkin bilgi ve belgelerin toplanmasıyla birlikte söz konusu kişinin halen milletvekili olması ve Anayasasının 83'ncü maddesi kapsamında yasama dokunulmazlığına sahip olması nedeniyle soruşturma sürecinin başlatılabilmesi için hakkında fezleke hazırlanıp soruşturmanın devamı için gereğinin yapılacağı hususu kamuoyuna duyurulur" denildi.

AKP İLÇE BAŞKANLIĞI'NDAN SUÇ DUYURUSU

AKP Keşan İlçe Başkanlığı da, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki, 'Diktatör bozuntusu, Gerizekalı Cumhurbaşkanı denilen diktatör bozuntusuna buradan sesleniyorum. Kendisine de gerizekalı diyorum. İstediği kadarda fezleke düzenlensinö sözlerinin suç oluşturduğunu belirterek, Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

AKP Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Akıllı insanın ağzından güzel sözler akar ama bunun ağzından başka şeyler akmaya başlamış. Bu vekile 'gerizekalı' sözünü AKP Keşan İlçe Teşkilatı olarak iade ediyoruz. Bu zihniyetin danışmanı olan ve Edirne'yi temsil eden kişi, halkın yüzde 51 oyunu alarak seçilen Sayın Cumhurbaşkanımıza, 'gerizekalı' gibi söylemlerde bulunarak hakaret etmiştir. Ben burada kimin ne olduğunun takdirini kamuoyuna bırakıyorum" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr