Havuz medyasında çıkan haberleri sert bir şekilde eleştiren Erdem, "Daha ortada bir şey yokken, Başbakan bile 'araştırmalarımız sürüyor' derken, havuz medyası suçluyu ilan etti: CHP, Cumhuriyet Gazetesi, muhalefet, AKP'nin güvenlik politikalarını eleştiren herkes... Terör saldırısı olduğundan beri sosyal medyada AkTroll zırvaları muhalefete saldırıyor. Diğer yandan, havuz medyası Cumhuriyet Gazetesi'nin muhabiri diyerek kendince suçluyu ortaya koyuyor; bir havuz gazetesi de saldırıda kaybettiğimiz bir gencin yakınını alenen hedef gösteriyor. 'Gazete' olduğunu iddia eden bir havuz paçavrası da terörün ardından 'Başkan Erdoğan' diye haber yapıyor. Biz havuzun ne olduğunu biliyoruz, bunları ciddiye almıyoruz, ancak yurttaşlarımızı yine de bu dezenformasyon, yalan ve iftira odaklarına karşı uyarmamız gerekiyor. Milletimiz, tüm bu yaşanan olaylarda kimin ne olduğunu objektif olarak değerlendirip görecektir.

"Yönetim kriziyle karşı karşıyayız"

Yaşanan her terör saldırısından sonra istihbarat raporlarının uyarılarının dikkate alınmadığı gerçeğiyle karşılaşıldığını belirten Erdem, "Ülkemizde maalesef çok ciddi bir yönetim kriziyle karşı karşıyayız. Bir ülke düşünün; başkentinde, metropollerinde sürekli bombalar patlıyor, katliamlar yaşanıyor, insanlar ölüyor. Diğer taraftan, ne hükûmetten, ne ne bir yetkiliden 'terörü lanetlemekten' başka bir ses soluk gelmiyor. Her gün bir katliam haberiyle yüzleşmekten korkar şekilde yaşıyoruz. Öyle bir yönetim krizindeyiz ki, yurttaşlarımız kalabalıklardan korkuyor, otobüse binemiyor, alışverişe çıkamıyor, hareket edemiyor. Terörün yarattığı korku, hükûmetin duyarsızlığıyla birleşiyor. Bir ülkenin başkentinde bomba patlamasından daha büyük bir felaket varsa, o da yönetimin patlayan bombaların ardından tek bir ders bile çıkarmayıp her saldırıdan sonra hala muhalefeti suçluyor olmasıdır. Asıl felaket, bir ülkede terörün kanıksanması; bir yönetimin, yurttaşlarını korku içinde yaşamaya mahkum bırakmasıdır.

 "İnatla ve ısrarla yine önlem alınmadı"

Her seferinde 'uyarı yapılmıştı, ancak dikkate alınmadı' gerçeğiyle karşılaşıldığını belirten Erdem, "Büyükelçiliklerden, devletin kurumlarına, ordudan, okullara kadar herkes uyarıların farkında; ancak inatla ve ısrarla yine önlem alınmadı. En büyük endişem, Başbakanın çıkıp yine 'Patlamadan sonra oylarımızda bir artış oldu' gibi bir cümle kurması olacak. Artık siyasetin amacını, insanı yaşatmak değil, oyları artırmak olan bir yönetimde, insanlara daha kötü saldırıların yaşanmamasını dilemekten başka çare bırakmadılar. Ancak biz, CHP olarak, ülkemizi ve insanımızı korumak adına, gördüğümüz her yanlışı yüzlerine vurmaya ve teröre karşı mücadeleyle insanımızı terörden korumak adına mücadelemizi tüm gücümüzle sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Tekrar, kaybettiklerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve tüm yurttaşlarımıza baş sağlığı diliyorum. Biz CHP olarak, kaybettiğimiz o gencin yakınının dillendirdiği cümleleri halk düşmanlarının yüzlerine haykırmaya devam edeceğiz: 'İktidarınız da, başkanlığınız da, faşistliğiniz de, paranız da yerin dibine batsın.'" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr