CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, İl Başkanı Mustafa Erdem, İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci ve Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul ile İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Türkiye tarihinin en karanlık dönemine girdiğini belirten Budak, bunun tanımının büyük bir kriz olduğunu söyledi.

Döviz fiyatının arttığında her şeyin zamlanacağını herkesin bildiğini kaydeden Budak, “Ama hükümet yetkilileri doların yükselişini ekonominin güçlü olduğunu söyleyerek akıllarla dalga geçiyor.

Ekonomiden Sorumlu Başbakanı Yardımcısı Mehmet Şimşek başka bir şey söylüyor, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci başka bir şey söylüyor" dedi.

İktidarın ihracatın yarısının yapıldığı ülkelerden oluşan AB'ye 'bana ne' diyemeyeceğini kaydeden Çetin Osman Budak dünyada herkesle kavga etmenin ülkeyi krizin içine yuvarlayacağını söyledi.

ANTALYA HALİNDEKİ ÜRETİCİLERİN PROTESTOSU

Çetin Osman Budak, üreticilerin sosyal medyadan örgütlenerek Toptancı Hali'ne boş arabaları ile gelerek protesto gösterisi yaptığını hatırlattı. Kalabalığın derdinin son 10 yılda girdi maliyetlerinin 10 kat arttığını, ancak ürünlerinin fiyatının hiç artmadığını belirterek eylem yaptığını anlatan Budak, şöyle konuştu:

“Devlet geçen yıl tarıma 11 katrilyon destek verdi. Tarım politikasında verilmesi gereken desteğin yarısını vermişler. Bütün dünyada tarım stratejiktir. Türkiye'de tarım yarım yamalak destek görüyor. Çiftçilerin devletten alacağı var. Ziraat odalarına ve derneklere baskı yapın. Hakkınızı arayın. 15 yıldır portakal ortalama 1 lira, bugün dalında 70 kuruş. Meyve sebze 10 senedir fiyat artışı görmüyor. Girdiler sürekli artmış. 2002 1 lira olan mazot şimdi 4 liranın üstünde. Ürün fiyatı artmayınca çiftinin cebindeki para gidiyor. Cebindeki parayı çalmışlar."

TÜRKİYE'DE İŞSİZLİK YÜZDE 11.3

Ekonomide Türkiye'nin iyi yönetilmediğini savunan Budak, ekonomide 2001 yılı öncesi gibi bir durum olduğunu söyledi. Nohut, fasulye, saman ve kurbanlık dananın ithal edildiğini belirten Budak, girdilerin dövize bağlı olduğu için krizin kapıda olduğunu kaydetti. Budak, şöyle devam etti:

“Dövizin her bir kuruşunun artışı 2 milyar 100 milyon lira olarak Türkiye'ye mal oluyor. Döviz yüzde 12'lik bir artış gösterdi. Bu Türkiye ekonomisinden 80 milyarı lirayı buharlaştırdı. Bu vatandaşın cebinden çıktı. Ekonomi yönetimindeki çatlak su yüzüne çıktı. Döviz artışının büyümenin üzerinde etkisi vardır. Büyüme olmazsa işsizlik, açlık var demektir. İşsizlik ağustos ayında yüzde 11.3. Türkiye genelinde işsizlik vardır ve bu 3.5 milyona denk geliyor. İş aramaktan vazgeçen insan sayısı 6 milyonun üstündedir."

'RUS UÇAĞI ADETA ANTALYA'YA DÜŞTÜ'

Antalya'da ağustostaki istatistiklere göre geçen yıla göre 70 bin kişi eksik istihdam edildiğini kaydeden Budak, bu yıl kente gelen turist sayısında 5 milyon kayıp olduğunu anlattı. Geçen yıl şubat ayında önlem alınmadığı takdirde 500 bin kişinin işsiz kalacağını ve bunun önlenmesi için önerge verdiğini kaydeden Çetin Osman Budak, “Antalya felaketin içinde, Rus uçağı adeta Antalya'ya düştü. Bunun sorumluluğu iktidardır" dedi.

PKK, IŞİD, FETÖ

Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, PKK'nın Türkiye'nin başına bela olduğunu belirterek, PKK'nın ardından IŞİD çıktığını söyledi. Şimdi de FETÖ'nün oluştuğunu dile getiren Budak, “Üçüyle ayrı cephelerde savaşıyoruz. PKK ile masaya oturan, FETÖ ile aynı yatağa giren, IŞİD'e sınırdan silahları götüren iktidardır" diye konuştu.

KONYLTI SAHİLİ LESİ

Konyaaltı sahilinin halkın olması gerektiğini kaydeden Çetin Osman Budak, Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Menderes Türel'in de burayı tamamen halka açacağını daha önceden söylediğini hatırlatarak, “Halka böyle mi açıyorsunuz? Projelerin lansmanını gördüğümde Menderes Türel'i ve yapanları tebrik etmiştim. Antalya'ya çok güzel bir proje kazandırdınız dedim. Ama 29 yıllığına özelleştirilip halka kapatılmamalıdır. Antalya'ya çivi çakarsanız teşekkür ederiz. Her katkı koyan çok değerlidir. Antalya'nın malını belli sermaye grupları peşkeş çekmek Antalyalılığa yakışmaz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr