Yalova Belediyesi hayvan barınağında çekildiği öne sürülen ve can çekişen köpek görüntülerinin yer aldığı videolar, sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde yayınlandı. Büyük tepki gören videolar üzerine kendisi de veteriner hekim olan Belediye Başkanı Vefa Salman bu sabah yazılı açıklama yaptı.

'İŞTEN ÇIKARILMIŞTI'

Salman,  belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan A.Ş.’nin  yüz kızartıcı suçlar işlediği için işten çıkarıldığını belirterek,  “Bu personelimizin işlediği suçlar diğer personellerimizce tespit edilmiş olup, işletmedeki tüm çalışanların ifadeleri doğrultusunda gerekli tutanaklar tutulmuştur. Bu eski çalışanımızın daha önceden işlemiş olduğu suç nedeniyle cezası bulunduğundan Veteriner Müdürlüğü’nde çalışan arkadaşlarımız iyi niyet gösterip durumu adli mercilere bildirmeden iş akdine son vermiştir” dedi.

Gösterilen iyi niyete rağmen A.Ş.’nin geçtiğimiz yıllarda Yalova’da yaşanan hayvan zehirlenmeleri nedeniyle müdürlüğe getirilen hayvanları videoya kaydederek sanki yeni olmuş ve müdürlükte yapılıyormuş gibi basın kuruluşlarıyla paylaşıldığını ifaden eden Salman şöyle devam etti:
“ Veteriner hekim kimliğine sahip olan ve bu kimliğe sahip tek İl Belediye Başkanı olan bir kişi olarak böyle bir şeye göz yummam asla söz konusu değildir. Kendisine karşı gösterilen iyi niyete art niyetle cevap veren eski personelimizin amacı sadece yapmış olduğu yüz kızartıcı suçlar nedeniyle işten çıkartıldığı için belediyemizi karalamak ve zarar vermektir.”

Salman, göreve geldiği ilk günden beri veteriner işleri müdürlüğünün çıtayı yükselttiğini ifade eden Salman, bu çalışmalar kapsamında Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Rehabilitasyon Merkezi yepyeni bir görünüme kavuştuğunu ve sadece Yalova Belediyesi’nde olan hayvan ambulansı ‘Haybulans’ hizmete girdiğini söyledi.

Hayvan severlerin ve bakanlığın katkılarıyla röntgen cihazı hizmet verilmeye başlandığını ifade eden Salman, “ Hijyenik şartlarda can dostlarımıza bakım ve tedavi hizmeti verilmekte olup gerektiğinde müdürlüğümüz bünyesinde cerrahi işlemler de yapılmaktadır. Bizler can dostlarımıza bu kadar değer verirken, maksadı belli haberlerin yapılıyor olması beni derinden üzmektedir. Yalova’daki tüm hayvan severlerin benim ve ekibimin bu konuda ne kadar hassas olduğunu yakından bildiklerine eminim. Bugün hayvan severlerce takdir edilen tüm çalışmalarımızı kentimizde aralıksız olarak vermeye devam edecektir” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr