CHP'li Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, AKP Genel Sekreteri Abdulhamit Gül'ün, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik 'Türkiye'de milli güvenlik sorunu olarak Kemal Kılıçdaroğlu sorunu yaşanmaktadır' açıklamasını eleştirdi. Altay, Kılıçdaroğlu'nun ülkesi için her türlü fedakarlığı yapmaya gayret gösteren bir genel başkan olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: 

"Abdulhamit Gül, Muhtemelen FETÖ'yle olan geçmiş ilişkisini örtmek, kapatmak, gölgelemek için genel başkanımıza yönelik hadsiz, siyasi hiçbir yanı olmayan, ucuz mahalle dedikodularından daha vahim bir tablo içinde bir genel sekreterin ağzından çıkmaması gereken sözler sarf etmiş. Milli güvenlik sorunundan bahsediyor. Devleti idare edenler tutarsız hal içindeyseler o zaman milli güvenlik sorunu vardır. Bir başbakan bir yıl PKK ile görüşmedik, diyen şerefsizdir deyip, 8 ay sonra devlet görüştü deyip, 10 ay sonra da o arkadaşı ben gönderdim diyorsa işte sayın Abdulhamit Gül, milli güvenlik sorunu buradadır. Fetullah Gülen terör örgütünü devlete ortak yapıp 15 Temmuz'u yaratmak gerçekten bir milli güvenlik sorunudur. DAEŞ terör örgütünü eğitip besleyip, Türkiye'nin ve dünyanın başına bela etmek de bir milli güvenlik sorunudur. Çocuk tecavüzlerini meşru saymak da bir milli güvenlik sorunudur. İmralı-Kandil arasında kuryelik yapmak milli güvenlik sorunudur. Türkiye'yi tek adam rejimine taşımak için bir siyasi partiyle sistemi değiştirmeye kalkışmak bir milli güvenlik sorunudur. AKP içinde şu anda deşifre olmamış FETÖ'cüler var. Belki ne malum Abdulhamit Gül de dahil buna. Türkiye'nin milli güvenlik sorunu bunlardır. Bylock’çu bakanlar ortaklıkta uçuşuyor. AKP 15 Temmuz'un suç ortağıdır. Türkiye'yi tek adam rejimine taşımak için bir siyasi partiyle sistemi değiştirmeye kalkışmak bir milli güvenlik sorunudur"

"AKP'NİN PKK İLE 6 YILLIK FLÖRTÜ PKK'YA MEŞRUİYET KAZANDIRDI"

CHP'li Engin Altay, Abdulhamit Gül'ün yine CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yönelik 'HDP eş başkanı gibi siyaset yapmaktadır' sözlerine ilişkin ise şunları söyledi: "PKK ile HDP arasında bir ilinti olduğu vakıa. HDP'li yöneticiler de bunu saklamıyorlar. Ama HDP ile PKK arasındaki ilişki kaç yıllıktır 30,20, 15 yıllıktır. Ama PKK'nın başka bir siyasi partiyle de çok yakın, sıcak bir ilişkisi var. 2009'dan 2015'e kadar süren, 6 yıl süren bir flört var. PKK ile AKP arasında 6 yıl süren bir flört hatta nişan noktasına gelen flört var. Abdulhamit Gül çıksın önce bunun hesabını versin. AKP'nin PKK ile süren 6 yıllık ilişkisinin bedelini ödüyoruz. PKK'yı dünya kamuoyunda adeta meşruiyet kazandıran, bizce değil, AKP'nin PKK ile 6 yıl boyunca sürdürdüğü flörttür. HDP'ye dışarıda eş genel başkan arıyorsa Abdulhamit Gül, kendi hükümetlerinden bir bakanı, bir başbakanı hatta büyük abilerini bu makama yakıştırabilir"Kaynak: Cumhuriyet.com.tr