İstanbul Beşiktaş'ta meydana gelen ve 36'sı polis 44 kişinin şehit olduğu terör saldırılarına tepkiler devam ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da yaptığı yazılı açıklamada, “Canlı bombaların ve tonlarca patlayıcı yüklü araçların, ülkenin en büyük şehrinde cirit atması kabul edilemez. Afrika ülkelerinde bile bu kadar güvenlik zafiyetine rastlanmaz” dedi.

"AFRİKA ÜLKELERİNDE BİLE BU KADAR GÜVENLİK ZFİYETİNE RASTLANMAZ"

Ağbaba, “Nereden ve kimden gelirse gelsin terörü şiddetle kınıyoruz. Terörün bitirilmesi için yapılması gereken, toplumsal mutabakatı sağlamaktır. Bunun sağlanması için CHP olarak elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Ancak, 2002 de sıfırlanan terörün, bugün bu noktaya gelmesinde sorumluluğu olanları da ortaya çıkarmamız gerekiyor. Türkiye bir terör cehennemine döndü. Ortadoğu ülkelerinden daha kötü günler yaşıyoruz. Canlı bombaların, yüzlerce ton patlayıcı yüklü araçların, ülkenin en büyük şehrinde cirit atması kabul edilemez. Afrika ülkelerinde bile bu kadar güvenlik zafiyetine rastlanmaz. MİT artık asli görevine dönmeli, AKP’ye muhalif avını bırakıp, zamanını terör örgütlerine ayırmalıdır” dedi.

Ağbaba açıklamasının sonunda, “Dünyanın hiçbir yerinde terörle sonuç alınamayacağı gerçeği ortadayken, hala terörist saldırılarda ısrar edenleri nefretle kınıyor, aralarında hemşehrim polis memuru Okan Doğan’ın da bulunduğu tüm şehitlerimize rahmet, ailelerine, yakınlarına ve ulusumuza başsağlığı dileklerimi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr