CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Cumhuriyet Bayramı mesajında, parlamenter demokrasinin önemine vurgu yaptı. Laik Cumhuriyetin dil, din, ırk, mezhep, inanç farkı gözetmeden insanlara kucak açılması anlamına geldiğini belirten Ağbaba, Cumhuriyetin tutuculuğa, gericiliğe, ümmetçiliğe karşı çağdaşlığın, özgürlüğün, demokrasinin ve aydınlığın ismi olduğunu ifade etti.

AKP Hükümeti’nin 14 yıllık süreçte, Cumhuriyet’in değerlerini teker teker ortadan kaldırmak için, çağdaş, demokratik ve laik Türkiye’nin geriletilmesi için mücadele verdiğini öne süren Ağbaba, "Cumhuriyeti içine sindiremeyen AKP İktidarı inatla ve ısrarla Cumhuriyet kutlamalarını engellemeye çalışıyor. Türkiye’nin en önemli bayramlarından biri olan Cumhuriyet Bayramını sınıflara hapsedip, resmi yazılarla çocukların, gençlerin bayram kutlamasına engel olmak isteyen zihniyetin asıl hedefinin ne olduğu açıkça ortaya çıkmaktadır. Cumhuriyetimizi adına yakışır şekilde kutlamamıza engel olmak isteyenler, Cumhuriyetin kazanımlarına ve değerlerine göz dikenler unutmamalıdır ki, CHP olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Cumhuriyeti, onun kazanımlarını ve değerlerini koruyacağız, savunacağız, yaşatacağız" dedi.

"ADINA BAŞKAN, DİKTATÖR, KRAL VS. NE DENİRSE DENİLSİN..."

Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu da değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Adına başkan, diktatör, kral vs ne denirse denilsin tek adamcı yönetim anlayışının sonuçlarını görmek için çok uzağa gitmeye gerek yok. Yanı başımızda Irak’ta, Suriye’de, Lübnan’da, Mısır’da yaşananlara, kardeş kavgasına, kan ve gözyaşına bakıldığında Cumhuriyetin ve parlamenter sistemin değeri bir kez daha ortaya çıkmaktadır" ifadelerini kullandı.

Parlamenter sistemi savunmanın Türkiye’de demokrasiyi, insan haklarını, eşit yurttaşlığı ve çağdaşlığı savunmak anlamına geldiğini vurgulayan Ağbaba, "Bize bu sistemi armağan eden ve bu yıl 93. Yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyet’e sonuna kadar sahip çıkacağız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmak üzere Cumhuriyetimizi bizlere armağan edenleri içtenlikle anıyor, saygılarımı sunuyorum" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr