CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Referandumdaki desteklerinden dolayı vatandaşlara yönelik teşekkür ziyaretlerinin ilkini Bayrampaşa'da başlatarak esnaf ziyaretleri yapıp vatandaşlarla görüştü. Cankurtaran, "CHP, sokakları bırakmayacak artık daha çok sokakta olacak. Herkes emin olsun bu yolun sonu eninde sonunda 'Hayır' olacak" dedi. Bayrampaşa sokaklarında dolaşarak vatandaşlarla görüşen ve esnaf ziyaretlerinde bulunan Cankurtaran, süreç hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Cankurtaran, "Hayır'ın bitmediğini, mücadelenin süreceğini" belirterek, vatandaşlardan destek istedi. CHP Bayrampaşa İlçe Başkanlığı'nı da ziyaret eden Cankurtaran, burada basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede bundan sonra "CHP'nin izleyeceği mücadele" yöntemi hakkında bilgi verdi.
 
"BU YOLUN SONU ENİNDE SONUNDA 'HAYIR' OLACAK"

Cankurtaran,  "AK Parti, devletin parasıyla kampanya yürütmesine karşın 'Hayır', sokak sokak yaptığı mücadele ile halkın yarısının oyunu almayı başardı. Hükümetin elinde bir çok imkanlar olabilir ancak CHP sokakları bırakmayacak artık daha çok sokakta olacak. CHP'yi ellerindeki yandaş medyayı kullanarak kendi içinde tartışmalara sürükleyebileceklerini sananlar çok heveslenmesinler. Onlar oturdukları yerlerden boş dedikodular üretirken biz sokakta halkımızı birinci ağızdan gerçekleri anlatarak bilgilendireceğiz. Yalanlarla ördükleri halıyı altlarından çekeceğiz. 'Hayır' daha bitmedi. Herkes emin olsun bu yolun sonu eninde sonunda 'Hayır' olacak. Referandum öncesi gittiğimiz bütün sokaklara bir kez daha giderek bütün vatandaşlarımızla  görüşeceğiz ve desteklerinden dolayı teşekkür edeceğiz, onları süreç hakkında bilgilendireceğiz" ifadelerini kullandı. 

"MUHALİF BASIN SUSTURULMAYA ÇALIŞILIYOR"

Cumhuriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven'in gözaltına alınmasına tepki göster Cankurtaran, "Toplu gözaltılar yerine zamana yayılan tek tek gözaltılarla muhalif basın susturulmaya, çalışanlar sindirilmeye çalışılıyor. Referandumda 'Hayır'ın zaferinden sonra uykuları kaçan hükümet bildiği tek şeyi yaparak o da baskı ve zulümle muhalifleri sindirebileceğini sanıyor. Ancak onca baskılara karşın nasıl 'Hayır'ın başarısını engelleyemedilerse şimdi yaptıkları da ilk seçimde gitmelerini ve hesap vermelerini engelleyemeyecek" dedi.
 
"CÜBBELİ AHMET BİLE ATATÜRK'E YÖNELİK HAKARETLERE TEPKİ GÖSTERDİ BİR ERDOĞAN'DAN SES YOK" 

Son dönemde Atatürk'e yönelik iftira ve hakaretlerin halk arasında büyük tepkiye neden olduğunu belirten Cankurtaran, "Halkımız Atatürk'e sahip çıkmıştır. Ancak  aradan kaç gün geçmesine karşın Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü adlı tarikat lideri bile Atatürk'e ve annesine yönelik hakaretlere tepki gösterirken bir Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bu hakaretlere karşı bir tepki göremedik. Erdoğan niye tepkisiz kalıyor? Atatürk'ün makamında oturan biri olarak bu hakaretlere cevap vermek önce onun görevi değil midir?" diye sordu.
 
"AK PARTİ, YAPILAMAYANI BECERDİ, RUSYA VE ABD'Yİ BİRLEŞTİRDİ" 

ABD'nin YPG'ye silah verme kararının ardından CHP, Erdoğan'a yönelik ABD ziyaretini iptal etmesi çağrısı yapmıştı. Erdoğan ise bu çağrıya "Kendi akıllarını kendilerine saklasınlar" diye cevap verdiğini belirterek Erdoğan'ın bu cevabını eleştiren Cankurtaran, "Sizin ve AK Parti hükümetinin aklıyla işlerin nereye geldiği ortada. ABD, YPG'yi silahlandırıyor. Rusya, YPG kontrolündeki Afrin bölgesinde YPG ile birlikte kendi bayrağını asıyor. AK Parti'nin baştan aşağı yanlış olan Suriye politikası tam bir faciaya dönüşmüş durumda. AK Parti dış politikası tarihe beceriksizliğin sembolü olarak geçecektir. Öyle ki tüm dünyada rekabet halinde olan ABD ve Rusya bile YPG'ye yardım konusunda birleşmiştir. Bir terör örgütünü Türkiye'ye tercih edilir hale gelmiştir. Buna karşın hükümetten beceriksizliğine dair bir özeleştiri dahi yok, tam bir pişkinlik içindeler" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr