Referandumda son 12 güne girildiğini ifade eden CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür  Özel, "Şu anda 'Hayır' oyları yüzde 52 ile önde, yüzde 14-15 kararsız var. Bu oyları kazanmak için çalışıyoruz, moralimiz yüksek ve keyfimiz yerinde. Anketlerde 1-2 puan yanılma olabilir ama önümüzdeki günlerde çok farklı şeyler yapmaya kalkışabilirler dikkatli olmamız lazım. Devletin her türlü imkanını kullanarak evet kampanyası sürdürüyorlar. Her şeye karşı dikkatli olmamız gerekiyor" dedi.

'Hayır mı önde Evet mi?' CHP son referandum anketini açıkladı
Net Araştırma'nın son referandum anketi
İki anket şirketi de son anketini açıkladı: Sandıklar birkaç kez sayılabilir

CHP Uşak İl Başkanlığı binası önünde, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba ve Merkez İlçe Başkanı Sevinç Yazgan'la birlikte vatandaşlara seslenen CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında 'Hayır' oyu istedi. 16 Nisan'da yapılacak Anayasa değişikliği halk oylamasının bir parti meselesi değil, memleket meselesi olduğunu ifade eden Özel, "12 Eylül 2010 referandumunda yine evet ve hayır cephesi vardı. MHP sözde hayır diyor, kampanya yapmıyordu. Kampanya yapmadığı için Uşak meydanına Sayın Devlet Bahçeli gelip Hayır demiyordu. Afiş asmadılar net bir karşı çıkış ortaya koymadılar. Biz bir başımıza kaldık. Bir referandumda sandığa gitmemek Evet'in ekmeğine yağ sürmektir. Biz 2010 referandumunda Anayasa mahkemesi ve HSYK'nın tapusunu değiştirecek iki maddeye karşı çıktık. Yargıyı yürütmekte olan davalar üzerinden Ergenekon, Balyoz, askeri casusluk ve orduyu, ardından bütün devleti bir cemaat ele geçirebilir deyip buna karşı çıkmıştık" dedi.

"BİZİM FITRATIMIZDA, YARADILIŞIMIZDA YALAN, KİBİR VE BÖBÜRLENMEK YOK"
2010 referandumunda Cumhurbaşkanının 12 Eylül'le hesaplaşacağız diyerek meydan meydan gezdiğini ifade eden Özel, "Onun koalisyon ortağı, et ve tırnak gibi ayrılamadığı, övgüler düzdüğü, gökten ne yağarsa yer kabul etmez diyerek yücelttiği, ulvileştirdiği ve ismini Fethullah Gülen hoca efendi diyerek söylediği birileri oy versin diye mezardan ölüleri kaldırıyordu. 15 Temmuz'da yapılan darbenin F16 bombasını beraber yerleştirdiler, 247 şehidi ezen tankın mazotunu 12 Eylül'de birlikte doldurdular. Ve 15 Temmuz günü, ülkeye yaşatılan, verdiğimiz şehitlerle Türkiye Cumhuriyetinin en karanlık gecelerinden bir tanesi yaşandı. Pensilvanya'ya selamlar, okyanus ötesine hürmetlerimizi sunuyoruz dedikleri kişi darbeye kalkışıyor, darbeci dedikleri bizlerse mecliste demokrasiye, mecliste ise darbecilere karşı çıkıyorduk. Cumhurbaşkanı 12 Eylül 2010'da 'başta şahsım ve milletim kandırıldı' dedi. Bizim fıtratımızda, yaradılışımızda yalan, kibir ve böbürlenmek yok. Sayın Cumhurbaşkanına Uşak'ta şunu söylemezsek ayıp olur. Ey Recep Tayyip Erdoğan, Biz bugüne kadar hiç kanmadık, bu milleti de hiç kandırmadık. Kanıyorsun, kandırılıyorsun, icap edip göze alıp kandırıyorsun. Sonra yeniden evet hayır geldiğinde çıkıp meydanlara bu sefer hayır diyenlere darbeci diyorsun. Kardeşim şunu çok net görmek lazım, 12 Eylül'de darbeci dediklerin, bu seferde terörist dediklerin vatanseverdir, milletseverdir, cesurdur, Cumhuriyetçidir ve Milliyetçidir. Anketlerde partili Cumhurbaşkanı ister misin sorusuna yüzde 72 hayır çıkıyor, kimse istemiyor" dedi.

"KEMAL KILIÇDAROĞLU OLSA BİZ BUNA SONUNA KADAR KARŞIYIZ"
Referandumda evet çıkması halinde Cumhurbaşkanının tek adam olarak her türlü kararı verebileceğini dile getiren Özel, "Cumhurbaşkanı Partili olarak istediği meclis kurulunu belirleyecek, istediği kadar bakanlık kuracak, bakanları belirleyecek, istediği kadar Cumhurbaşkanı yardımcısı atayacak, sonra HSYK'yı ve Anayasa Mahkemesi'ni tek başına belirleyecek. HSYK'nın 4 üyesini devletin başı olma sıfatıyla Recep Bey atıyor. HSYK'nın iki üyesi olan biri Adalet Bakanı, biri adalet bakanı müsteşarı. Bunları hükümetin başı sıfatıyla Tayyip Bey atıyor. Geriye 7 tane var. Partinin Cumhurbaşkanı olduğu için bunu da Sayın Erdoğan seçiyor. Sonuç 4 Recep, 2 Tayyip, 7 Erdoğan, 13 tamam, Recep Tayyip Erdoğan. Bir kişinin üzerine elbise dikmişler, kendinden sonra gelene de uysun diye, ikiz kardeşi gelse ona uyması mümkün değil. Uşak'tan ben söyleyeyim Türkiye'den herkes duysun. Eğer bu yetkilerle seçilecek olan Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olsa biz buna sonuna kadar karşıyız. Çok açık söylüyorum. Bu anayasa değişikliği AKP'nin vücut kimyasını bozdu. Bir tam bir çeyrek parti. AKP tam, MHP'nin dörtte biri onlarla" şeklinde konuştu.

AK PARTİYE GEÇEN LİDERLERE YÜKLENDİ
Bazı partilerin genel başkanıyken, AK Partiye geçen liderlere de yüklenen Özel, şöyle devam etti: "Numan Kurtulmuş, 'Bunlar Harun gibi geldiler, Karun gibi gidecekler' diyordu. Hemen Numan beye bir masa, bir kasa, odaya bir tane Mustafa Kemal Paşa, bir makam aracı Numan bey hükümete, Has Partiye bay bay. Süleyman Soylu vardı, geliyordu bir tane pencereden bar bar bağırıyordu. Hükümete ağzına geleni söylüyordu. Onlar Soylu'ya bir masa, bir kasa, odaya bir tane Mustafa Kemal Paşa, bir makam aracı Süleyman bey bakan, Demokrat Partiye bay bay. Aynı oyunu Tuğrul Türkeş'te denediler tuttu. Koskoca Bağbuğ'un oğlu. Allah rahmet eylesin ölüm yıldönümü. Tuğrul Bey, geçen sene babasının mezarına gidince AKP'ye gidip teklife evet dedi diye Sayın Bahçeli mezarı zemzem suyu ile yıkatmıştı. Şimdi Sayın Bahçeli, hangi mağduriyet, mahcubiyet ve mecburiyetten bilinmez 10 Ekim günü çıktı Başkanlığa evet diyor. Sandılar ki Bahçeli'ye bir masa, bir kasa, bir tane Mustafa Kemal Paşa MHP'ye bay bay. Biz bu sistem bu ülkeye demokrasi, mutluluk, huzur, refah ve yarınlara güvence vermediği için böyle ahlaksız bir teklifin yanından geçmeyiz. Şimdi diyorlar iki partili sistem. 15 yıllık parti, 65 yıllık MHP'yi yıkacağını sandı. Ama görünen MHP'nin hem partisini, hem ülkeyi seven seçmenleri bu oyuna gelmedi. Onları yürekten kutluyoruz."

Özel, CHP Uşak İl Başkanlığı'nı ziyaretin ardından kentten ayrıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr