Dokunulmazlık tartışmasının devam ettiği PM üyeleriyle toplantıda İstanbul milletvekili Eren Erdem Anayasa Mahkemesi’ne gidip gitmeme konusunda oylama yapılması ve parti disiplini gereği çıkan sonuca uyulması gerektiğini belirterek, “PM yasama organı, siz Başbakan. Bu nedenle karar buradan çıkmalı” dedi. Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun sert üslubu nedeniyle “Erdoğan gibi davranmakla” eleştirildiği öğrenildi.

‘Yetki sizde değil PM’de’

Edinilen bilgiye göre; CHP’li Eren Erdem, dokunulmazlıklarla ilgili tartışmaları yineledi. Erdem, “Anayasa Mahkemesi’ne gidilmemesi yönündeki açıklamanız parti hukuku açısından doğru değil. Böyle bir yetkiniz yok. PM’de bu meselenin Anayasa Mahkemesi’ne götürülüp götürülmemesinin oylanması gerekir, çıkan sonucu parti disiplini gereği herkes uymalı. PM yasama organıdır, siz de Başbakansınız. O nedenle kararın burdan çıkması gerektiğini düşünüyorum” dedi. Erdem ayrıca teklifinin oylanması için yazılı bir önerge de sundu.

İstanbul milletvekili Ali Özcan’ın ise “Kılıçdaroğlu ile yürümüyor algısı topluma yerleşti. Bir durum değerlendirmesi yapmak zorundasınız. PM’yi itibarsızlaştırdırdınız. Yanlış kararlar alıyorsunuz” diyerek Kılıçdaroğlu’na genel başkanlıktan ayrılma çağrısı yaptığı öğrenildi. CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Anayasa Mahkemesi’ne başvurunun doğru olmayacağını, başvurunun 2010 oylamasında olduğu gibi reddedileceğini kaydetti. Tanrıkulu, “Siyasi bir hatanın ardından yargının da böyle bir karar vermesi doğru olmaz” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr