Türkiye’nin dört yanından gelen CHP il ve ilçe örgütleri, Genel Başkan Kemal Kılıçdaoğlu’na yönelik şehit cenazelerinde yapılan saldırıların ardından Genel Merkez önünde buluştu. Binlerce CHP’linin başkente akın ettiği destek eyleminde CHP lideri Kılıçdaroğlu partililere, “Terördeki başarısızlığı CHP’ye fatura etmek istiyorlar. Çakallara karşı birlikte göğsümüzü siper edeceğiz” diye konuştu. İbadetin ve siyasetin ayrı olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Eğer cenaze namazına gidip namaz kılıyorsanız ve birileri orada size provakasyonlarla hakaret etmeye kalkıyorsa, onların hiçbirisi Müslüman değildir” dedi.

 

‘Sahip çıkıyoruz’

Ankara’ya gelen CHP il ve ilçe örgütleri ile gençlik kolları, Kılıçdaroğlu’na destek için Genel Merkez önünde toplandı. “Cumhuriyetimize, halkımıza, partimize sahip çıkıyoruz”, “Sonuna kadar yanındayız sayın genel başkanım”, “Sanmasınlar seni yalnız, diktaya karşı yanındayız”, “Biz milyonlarız seninleyiz Kılıçdaroğlu”, “Güneş gibi sıcak, kar tanesi gibi temiz, su gibi berraksın” pankartlarının asıldığı alanda, “Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek”, “AKP istifa”, “Hırsız sapık AKP”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Türkiye’nin umudu Kılıçdaroğlu” sloganları atıldı. “Kadın düşmanları sussun, kadınlar kurtulsun” dövizleri taşıyan kadınlar, şarkılarla halay çekti. Alanda, Kılıçdaroğlu resimleri ile Türk bayrakları dalgalandı.

Binlerce CHP’linin “Başbakan Kemal” sloganıyla kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu’nun konuşması sırasında sık sık “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atıldı. Kılıçdaroğlu, kendisine desket için gelen binlerce CHP’liye şöyle seslendi:

Engerek ve çıyanlarla...: Önümüzde engerekler, çıyanlar çakallar var. Hepsiyle mücadele edeceğiz. Cumnhuriyetten intikam almak isteyenler, CHP üzerinden yol çizmeye, harita belirlemeye çalışıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar Kuvayi Milliyecileri asla yollarından geri döndüremezler. Biz kimliği, inancı, yaşam tarzı ne olursa olsun tüm Türkiye’yi kucaklamaya söz verdik, o nedenle diyoruz ki CHP Türkiye’nin birleştirici gücüdür. CHP Türkiye’yi birleştirecektir.

Elleri, yakaları, dilleri kanlı: Önümüze kurşun atıyorlar, sanıyorlar ki biz vazgeçeceğiz. Düne kadar PKK ile kol kola geziyorlardı, IŞİD’e silah gönderiyorlardı, Müslümanı Müslümana kırdıyorlardı. Bunların elleri, yakaları, alınları, dilleri kanlı bunların. Bizi terörle beraber göstermek istiyorlar, neden başarısızlıklarını birilerine fatura etmek için.

Türkiye altı oka dönmek zorunda: Çocuklara daha güzel bir Türkiye bırakmak için Türkiye kurucu ayarlarına, altı oka dönmek zorundadır. Altı ok Cumhuriyetin kaderidir. Cumhuriyete, laikliğe, halkçılığa, devrimciliğe sahip çıkacağız. Hiçbir şekil ve koşulda, baskının dozu ne olursa olsun asla ödün vermeyeceğiz.

 

Yolumuzdan dönmeyiz

Millete namus borcumuz: Ben oturduğum koltuğun ne kadar önemli olduğunu biliyorum. O koltukta oturan genel başkanlar hiçbir zaman ülkesini ayırmadı, insanını ayırmadı, bölücülüğe prim vermedi. Aynı şekilde ülkenin birliği ve bütünlüğü için mücadele edeceğiz. Bu bizim kaderimiz olmanın ötesinde, millete namus borcumuzdur. İşin ucunda hayatımızı kabetmek varsa, çakalların kurşunuyla tehdit edilsekde asla yolumuzdan dönmeyeceğiz. Çakallara karşı birlikte göğsümüzü siper edeceğiz.

Hiçbiri Müslüman değil: Eğer cenaze namazına gidip namaz kılıyorsanız ve birileri orada size provakasyonlarla hakaret etmeye kalkıyorsa, onların hiçbirisi Müslüman değildir. Hiçbiri namazı anlamıyor, Müslümanlığı, insan sevgisini bilmiyor. Ne zamandan beri camiler siyasette arena, bir partinin arka bahçesi olmaya başlandı. Siyaset ayrı, ibadet ayrı. Benim manevi dünyama, vatandaşımın manevi dünyasına bir siyasetçinin el uzatmasını istemeyiz. Onun manevi dünyasına el uzatanlar, namusuna el uzatmış demektir.

 

Kadınlara biber gazı

Kılıçdaroğlu’nun partililere seslenmesinin ardından CHP Ankara Kadın Kolları ve Gençlik Kolları üyeleri, AKP Genel Merkezi’ne siyah çelenk bırakmak üzere yürümeye başladı. CHP’liler kısa süre sonra polis barikatıyla karşılaştı. Barikatı aşmak isteyen partililere polis biber gazıyla karşılık verdi. Kılıçdaroğlu’nun eski Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu’na yönelik söylediği “Ensar’ın önüne yatmadınız mı” demesinin ardından AKP’liler CHP Genel Merkezi’nin önüne kadar gelmiş, siyah çelenklerini bırakmış herhangi bir polis engeli yaşanmamıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr