AKP'de 'Pelikan bildirisi' sonrası başlayan çatlağa karşı hamle Pelikan Yalısı ile geldi. Pelikan savaşlarının etkilerini önümüzdeki günlere de taşıyacağı görünüyor. Pelikan Dosyası'nın boğazda bir yalıdan yazıldığını belirten Ahmet Davutoğlu destekçileri, yakında bu yalının kim tarafından finanse edildiğini açıklayacakları bilgisini paylaştı. Metinlerde geçen isimler ise dikkat çekti. Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen ve her fırsatta savunuculuğunu yapan Cem Küçük, İbrahim Karagül'ün konuyu manşete taşımasının yanlış olduğunu söyledi.

RS FM'de Yavuz Oğhan'ın hazırlayıp sunduğu 'bidebunudinle'de konuşan Küçük, Davutoğlu'nun ekibinin bazı yayın organlarında örgütlenmeye çalıştığını ifade ederek şunları söyledi:

"Sayın Davutoğlu'nun çevresindeki bazı isimler, Osman Sert gibi danışmanları haber gücü kuralım, Karar'da, Habertürk'te örgütlenelim diyerek güç zehirlenmesine girdiler. Erdoğan'a karşı olalım dediler bu tutmadı. Pelikan bildirisini Sabah grubundaki arkadaşlar da paylaşmaya başlayınca İbrahim Karagül sert bir tepki koydu. Pelikan bildirisini paylaşanları doğru bulmuyorsanız sizde o yanlışa karşılık niye bu tepkiyi koyuyorsunuz? Hilal Kaplan 4 sene Yeni Şafak'ta yazdı. Neden yazdırdınız o zaman? Hilal zaten Davutoğlu'nu desteklediğini açıktan söyleyen biri. "

'HABERTÜRK'TE ERDOĞANCI YOK'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirmenin yaptırımı olmadığını savunan Cem Küçük, şöyle konuştu:

"Ben Erdoğan'ı destekleyen biri olarak söylüyorum, Türkiye'de Erdoğan'ı eleştirebilirsiniz, her şeyi söyleyebilirsiniz bir yaptırımı yok. Ama Davutoğlu'na yapamazsınız, kovulursunuz. Nasuhi Güngör neden kovuldu. Habertürk'te bir tane Erdoğancı yok. Ama Erdoğan'ı kötüleyen Mehmet Ocaktan orada. Nihal Bengisu neler söylüyor. Erdoğan içlerinde en özgürlükçüsüdür. Bir CHP iktidarı gördük. Yeni Şafak'ın patronlarına işkenceler yapıldı, elektrik verildi, bağırsaklarına copla vuruldu. Sol iktidarlarda oldu bunlar."

'DEVLET BÜYÜKLERİ İSTESİN BIRAKIRIM'

Kendisinin taraf ve Erdoğancı olduğunu ifade eden Küçük'ün Davutoğlu tarafına geçenlere yönelik, "Varlık sebebiniz Erdoğan'dır. Erdoğan olmazsa Karar nedir, satsın şimdi 100 bin" dedi. 17-25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk operasyonlarında Erdoğan'ı yeterince savunmadıkları ve Davutoğlu tarafına geçtikleri yönünde eleştiren Küçük, kendisinin de devlet büyükleri istediğinde medyayı burabileceğini söyledi.

Star'dan neden ayrıldığına da açıklık getiren Küçük, "17-25 Aralık zamanında şimdiki Karar ekibi o zaman Star'daydı, iyi bir kavga verildi mi? Üstelik, Erdoğan sayesinde köşe sahibi olmuşsun, gazeteci olmuşsun. Star'dan ayrılınca bunlar Erdoğan düşmanlığına girdiler. Ben bir köşe yazarıyım. Yazdığımla bir yerlere geldim. Erdoğan dese ki bırakacaksın. Ne olacak? Bu bir harekettir, küsmeyeceksin. Devlet büyükleri istesin görevi bırakırım, medya umurumda değil. Star'dan ayrıldım diye medyaya küsmedim. Gurur yapar mı insan? Star'da çalışırken genel anlaşmazlıklar oldu, Ethem Bey de çalışmak istemedi. Ben de çok mutlu değildim Star'da, benim gibi adamları taşımak bazen zor oluyor. Ethem Bey bizim camiaya hizmet eden biridir, küslük olmaz yarın yine çalışırız" dedi.

'CAN DÜNDAR BEDEL ÖDEYECEK'

Cem Küçük'ün hedefinde Can Dündar da vardı. Eleştirinin dozunu gittikçe arttıran Küçük, Can Dündar'ın Fethullah Gülen'e yardım ve yataklıktan ceza alacağı görüşünde.

Küçük, "Dünyanın her yerinde Can Dündar'ın yaptığı milli güvenliği ihlaldir. Erdem Gül'ün suçu yoktu, onun yatması yanlıştı. Can Dündar, Erdoğan'ın IŞİD'e yardım ettiğini kanıtlayamadı. Mahkemede sordular, öyle bir bilgim yok dedi. Belgeleri sunamıyor. Bir gazetecinin Türkiye'nin bir numaralı ismini böyle suçlaması doğru mudur? Can Dündar gereken cezayı alacak. Bir kere FETÖ'ye yardım yataklık var. Ben AK Parti'ye kızıyorum. Can Dündar'a bir iki milyon verip belgesel çektirselerdi böyle olmazdı. 17-25 Aralık belgeselini yaparken kimlerden ne yardım aldığını söylesin. Can Dündar bu yaptıklarının bedelini ödeyecek" diye konuştu. (Kaynak: Sputnik)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr