Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Kaş İlçesi'ne bağlı Sütleğen Mahallesi'nde 15 Temmuz şehitleri için düzenlenen mevlide katıldı. Mevlide, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AKP milletvekilleri Mustafa Köse, Hüseyin Samani ve Atay Uslu, AKP İl Başkanı Rıza Sümer ve ilçe belediye başkanlarıyla vatandaşlar da katıldı.

'İSTİHBARAT BİLGİLERİNİ SIZDIRDILAR'

Burada gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, 'FETÖ' mensuplarının Gaziantep'teki terör saldırısıyla ilişkisi olması ihtimaline ilişkin soru üzerine, FETÖ'nün 17- 25 Aralık'ta başarılı olamayınca yurtdışında Türkiye aleyhindeki grup ve terör örgütleriyle işbirliği içine girip, para aktardığını söyledi. FETÖ'nün Türkiye ve Kuzey Irak'ta PKK ile yakın işbirliği içinde olduğunu ve devletin gizli istihbarat bilgilerini sızdırdığını kaydeden Bakan Çavuşoğlu, hava operasyonlarında bugüne kadar belirlenen hedefler vurulurken, FETÖ'cü pilotların başka tutumlar içinde olduğuna dair soruşturmalar bulunduğuna işaret etti.

"HESAP SORACAĞIZ"

Türkiye'de 'himmet' adı altında toplanan paraların Türkiye karşıtlarına verildiğini belirten Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Türkiye aleyhine kim varsa DAEŞ, PKK, PYD, YPG hepsi terör örgütüdür. Kendi milletine helikopterden kurşun yağdıran, bomba atan hainler her şeyi yapar. Şimdi de terör örgütleriyle birlikte aktif arazide çalışıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar hesap soracağız. İçeride de soracağız, dışarıda da soracağız. Şu anda yurtdışındaki faaliyetleriyle ilgili de çok ciddi çalışmalarımız var, sonuç da almaya başladık. İçeride de, dışarıda da bunlara rahat vermeyeceğiz."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr