Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

- Batı, gerçek yüzünü şu son birkaç gündür açık ve net ortaya koymuştur. Ben, olaylar başladığında bunların faşizan birer baskı olduğunu söyledim. Nazizim yeniden hortladı dedim.

- Rahatsız oldu beyefendiler. Dün gece, bizim Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Sayan kardeşime, bir bayan, kalkıp da kendi başkonsolosluk binasına, diplomatik araçla gitmesini engelleyen zihniyet bunu dünyaya nasıl anlatacak?

"BEDELİNİ ÖDEYECEKSİN"

- Sabah 04.00 - 04.30'a kadar telefonla konuşuyoruz. Ve alınan cevaplar enteresan: Çıkması lazım. Şuna bak ya... Peki... Hollanda çarşamba günü yapılacak bir seçime, Türkiye - Hollanda ilişkilerini feda ediyorsan bunun bedelini ödeyeceksin.

"RAHATSIZ OLACAKSINIZ"

- Bundan sonra süreç işleyecek. Hollanda'daki oy kullanacak Türk kardeşlerime sesleniyorum; sizler gereğini yapacaksınız ben biliyorum. İsim vermeme gerek yok, bir tane ırkçı var. Avrupa ırkçılığa gidiyor. Ne demek ırkçılık! Bu bölücülük nedir? Ondan sonra Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği'ne çattığı zaman rahatsız oluyorlar, rahatsız olacaksınız.

- Almanya'nın devlet televizyonu yalan yanlış program yapıyor. Adamlar bizim 18 maddelik paketi yalan yanlış anlatıyor.

"TÜRKLER ORAYI TERK ETMEYECEK"

- Çıkmış bir tanesi 'Türkler burayı terk edecek' diyor. Terk etmeyecekler, bunlar oranın vatandaşı. Bu daha da gelişecek ve genişleyecek. Bunun bedelini her türlü ödeyecekler. Diplomasi nedir onu da öğrenecekler.

FRANSA'YA TEŞEKKÜR

- Fransa'ya teşekkür ediyorum. Fransa bu oyunların içine hiç girmedi. Çirkef tavırları takınan ülkelerde yaşayan kardeşlerime diyorum ki; komşularınızı alın gelin Türkiye'ye; misafirperverlik nedir görsünler. İnanıyorum ki bunu da göreceğiz. Gelen misafirlerimiz de burada misafirperverliği görecekler. Bu ülkenin yaklaşım tarzını görecekler.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr