Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

- Bölgesel dinamikler bağlamında kırılmaların yoğun yaşandığı bir süreçte bu ziyarete çıkıyoruz. İlk durakta Bahreyn bulunuyor. Değerli dostum Bahreyn Kralı geçen yıl ağustos ayında ülkemize resmi ziyarette bulunmuştu. Özellikle 2016 yılında 321 milyon dolar ikili ticaretimizi daha da yukarı taşımayı öngörüyoruz.

FIRAT KALKANI AÇIKLAMASI: BUNDAN SONRASI AN MESELESİ...

- El Bab gerek bizim tarafımızdan, gerek ÖSO tarafından dört bir yandan kuşatılmış vaziyette. Güçlerimiz merkeze inmiş vaziyette. En önemli nokta olan hastane kısmı zaten tamamen alınmıştı. Bu hakim noktayı bizler ele geçirdikten sonra süreç çok daha hızlı gelişmeye başladı. Merkeze girilmiş vaziyette... Artık DEAŞ güçleri tamamiyle El Bab'ı terk etme süreci içine girdi. Bundan sonrası an meselesidir.

BAHÇELİ'NİN SÖZLERİ SORULDU: İŞLERİ ÇOK DİKKATLİ GÖTÜRMELİYİZ

- (Bahçeli'nin Rusya'ya tepkisi) Gerekli açıklamaları yaptık. Yaptığımız açıklama karşılıklı yapılmıştır. Gerek Genelkurmay başkanlarımızın karşılıklı olarak yaptıkları açıklama, bizim yapmış olduğumuz açıklamalar bu işin gerçek boyutudur. Şunu da ifade etmem gerekir... Bu süreç içerisinde bizlerin işleri daha hassas ve dikkatli şekilde götürme gayretlerimiz var. Zira CIA başkanının gelişiyle, bu arada ABD başkanı ile yaptığımız görüşme, bu arzu edilmeyen olay sonrası Putin'le yaptığımız görüşme; hepsi bu hassasiyetin nereden nereye vardığını göstermesi bakımından çok önemli. 

- Şu anda ben halkımızın cumhurbaşkanlığı sistemini tam olarak anlama konumuna geldiğine inanmıyorum. İyice anlatmamız lazım. Yazılı birçok broşürler halkımıza ulaştırılmaya çalışılıyor.

BÖLÜCÜLER 'HAYIR' DİYOR, 'HAYIR' DİYENLER 15 TEMMUZ'UN YANINDA YER ALIYOR

- Bölücü terör örgütü 'hayır' diyor. Dolayısıyla şu anda Kandil'de olanlarla beraber hareket edenler, uzantılarıyla beraber hareket edenler 'hayır' diyor. Öyleyse benim milletim o Kandil'dekilerle beraber, benim 248 şehidimi o şehadete gönderenlerle beraber, benim milletim hareket etmeyecektir. 16 Nisan, 15 Temmuz'un cevabı olacaktır. 'Hayır' diyenlerin konumu aslında 15 Temmuz'un yanında yer almaktır.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr