Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

- Ülkemiz 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüyor. 18 Mart'ta dünyanın ayaklar arası açıklığı en büyük köprüsü olan Çanakkale Köprüsü'nün temelini atıyoruz.

"DARBE ANAYASASI DEĞİŞECEK"

- Vatandaş 16 Nisan'da sandığa gidecek. Darbe ürünü bu anayasayı değiştirecek. Vesayetin her türlüsüne dur demek için evet. Daha geniş temsil gücü olan bir meclis için evet. Bağımsız tarafsız yargı için evet.

"VATANDAŞ NE İSTEDİĞİNİ BİLİYOR"

- Çatışma değil, uzlaşarak çalışmak için evet. Evet diyecek o kadar çok sebep var ki... 'Evet'te bereket var. Her uğradığımız durakta şunu görüyoruz; milletin aklını bulandırmaya çalışanlar yine başarılı olamamış. Vatandaş ne istediğini de ne yapacağını da biliyor. 16 Nisan'a kadar sahalardayız gençler.

"YAPMAYIN BİZE YÜZDE 90 DA YETER"

- İnanıyorum ve eminim ki; milletimiz 2007'de başlattığı bu demokratik dönüşümü 16 Nisan 2017'de taçlandıracak. Aksaray'da, Antalya'da vatandaşlarımızla bir araya geldik. Onlara sorduk... Meydanlar dalga dalga 'evet' diye inledi. Aksaraylılar hızını alamadı yüzde 100 dediler. Yapmayın üç-beş puan da garibanlara bırakın dedim. Bize 90 da yeter.

"TERÖR ÖRGÜTLERİ HAYIR DİYOR"

- Hayırcılar var... Lafla peynir gemisi yürümez. Hayırcıların bindiği HDP, PKK, FETÖ gemisi hiç yürümez. Şimdi biz diyoruz; PKK hayır diyor. FETÖ hayır diyor. DEAŞ hayır diyor. Sırtını PKK'ya yaslamış HDP hayır diyor. Bunlardan ses çıkmıyor; CHP niye böyle konuşuyorusunuz diyor. Vatandaşımızın kararına boynumuz kıldan ince.

- Terör örgütleri hep beraber koro halinde 'hayır' propagandası yapıyorsa; bunun ülkemiz için bir işareti var. Bunu hatıratmak mecburiyetindeyiz. Terör örgütlerinin hayır dediği yerde benim vatandaşlarım aynı safta olmayacaktır. Bu ülkede terör örgütlerinin gittiği yoldan giden hiçbir vatandaşımızın olduğunu düşünmüyorum. Terör örgütü ülkemizin, milletimizin, bayrağımızını düşmanıdır.

"FETÖ, PKK, HDP 'HAYIR' DİYOR... ANAMUHALEFETE NE OLUYOR?"

- 15 Temmuz'da sivil vatandaşlarımıza saldıran FETÖ ve avanesi hayır diyor. Her fırsatta polisimize, askerimize saldıran, sivil vatandaşlarımızı öldüren bölücü PKK hayır diyor. Onların arkasına saklanan, sırtını onlara yaslayan bölücü HDP de hayır diyor. Anlaşılabilir ama... Anamuhalefet yöneticilerine ne demek lazım?

"YÜZLERCE ÜST DÜZEY TERÖRİST YAKALANDI"

- Terörü ülke gündeminden çıkaracağız. Bu konudaki adımlarımızı kararlılıkla atıyoruz. Terör örgütüne lojistik ve finansal destek sağladığını tespit ettiğimiz belediyelerde yeni görevlendirmeler yaptık. Yüzlerce üst düzey terörist yakalandı, adalete teslim edildi. 126 girişim engellendi. Bölücü terör örgütü Türkiye topraklarından tam olarak temizleninceye kadar kış demeden yaz demeden bu mücadele sürecek.

"EL BAB BÜYÜK ÖLÇÜDE KONTROL ALTINA ALINDI"

- El Bab büyük ölçüde kontrol altına alındı. Amacımız, Türkiye'ye uzanan koridorların açılmasının önüne geçmek. Bu gayretlerimiz boşa gitmedi, amacına ulaştı. Ancak su uyur düşman uyumaz.

FETÖ İHRAÇLARI: YENİDEN DEĞERLENDİRME İMKANI GETİRDİK

- Kamuda incelemeler, arındırmalar dikkatle devam ediyor. FETÖ ile bağlantısı olduğu ortaya çıkan kim olursa olsun hukuk içerisinde gereği yapılıyor. Araştırmalar sırasında yeniden değerlendirme imkanı da getirdik. KHK ile yeniden değerlendirme mekanizmasını hayata geçirdik. Bir nevi mahkeme gibi çalışacak, itirazları karara bağlayacak. Son kararnamede farklı olduğu anlaşılan bazı görevliler, bazı kamu görevlileri, görevlerine iade edildi. 

ABD'YE 'GÜLEN' MESAJI

- FETÖ'nün elebaşısının iadesi için de girişimlerimiz devam ediyor. Bu konuya özellikle önem veriyoruz. Türkiye'de yaşanmış bir katliamın birinci dereceden sorumlusu ABD'de bir çiftlikte yaşıyor. Bizim açımızdan bu kabul edilebilir bir şey değildir. Görüşmelerimiz devam ediyor. Umuyorum  ki, Amerikan yönetimi tarafından bu teröristbaşının iadesi açısından somut adımlar atılacaktır.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr