İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 13 sanıklı Odatv Davası'nın bugünkü duruşması öncesinde, bir başka davadan tutuklu olan Odatv Davası sanıkları arasındaki gazeteci Ahmet Şık için Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yapıldı.

14 Şubat 2011 yılındaki operasyonla başlayan Odatv Davası’nın son duruşması 15 Şubat 2017’de yapılmıştı. Savcının tüm sanıklar için beraat talep ettiği mütalaasının ardından, 15 Şubat’taki duruşmada son savunmalarda yapılmıştı.

Son savunmalar sonrasında mahkeme heyetin değişmesi ve dosyanın kapsamlı olması nedeniyle duruşmayı 12 Nisan’a ertelemişti. Davası’nda, Prof. Dr. Yalçın Küçük, Soner Yalçın, Doğan Yurdakul, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Müyesser Yıldız, Mümtaz İdil, Nedim Şener, Ahmet Şık, Hanefi Avcı, Sait Çakır, Coşkun Musluk ve İklim Bayraktar sanık olarak yargılanmakta. 14 sanıkla başlayan davada, Kaşif Kozinoğlu cezaevinde yaşamını yitirmişti.

DURUŞMADAN CANLI YAYIN

11.10 - Duruşmada mahkeme sanıklara son sözlerini sordu. Ahmet Şık şunları söyledi: Söyleyecek çok şeyim var ama aklımdan geçenleri söylersem yeni bir yargı konusu olur. Bu adliye, adaletin mezarı haline geldi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr