Wordable (Kelimatör) app, dünyanın en yaygın kullanılan sözlüğü Cambridge Dictionaries’den alınan sözcükleri, çevirileri, tanımları ve seslendirmeleri İngilizce öğrenenleri içine çeken ve yüreklendiren saygın bir sosyal oyuna dönüştürmüştür.

Wordable kullanıcıların kelime bilgisini sınamak için on binlerce soruyla donatılmış mini-oyunlara yer vermiştir. Bu seri sınavların soruları, yazılı ve konuşulan İngilizcenin milyarlarca kelimesinin oluşturduğu Cambridge International Corpus’a dayanmakta, bu da kullanıcıların en yaygın, amaçlarına en uygun ve en güncel kelimeleri öğrenecekleri anlamına gelmektedir.

Kullanıcılar, yaygın kullanılan üç binden fazla İngilizce kelimenin anlamlarını öğrenecek, arkadaşlarıyla ve tüm dünyadaki kullanıcılarla yarışabilecek ve kelime öğrenmeyi eğlenceli bir sosyal tecrübe haline getirebilecekler. Çeviriye dayalı bir ürün olması nedeniyle app kendi başına İngilizce çalışan her düzeydeki öğrenenlere uygun iki-dilli içeriğe sahiptir. Oyunların birçoğu İngilizce kelimeleri Türkçe çevirileriyle olduğu kadar resimlerle ve kelime tanımlarıyla da eşleştirme etkinlikleri şeklindedir.

Playlingo, Cambridge Dictonaries ile ortak hazırladığı yeni İngilizce öğrenim uygulaması Haziran sonunda indirilmeye hazır.

Playlingo’dan Ziad El-Dajini bu konuya şöyle açıklık getirmiştir, “İşleri ya da okulları nedeniyle çoğu insanın zamanı son derece kısıtlıdır, bu nedenle yararlı, eğlenceli, seri ve eğitim değeri olan bir öğrenim aracı yaratmak istedik. Kullanıcılar yalnızca Cambridge Dictionaries’deki uzmanlarının eseri yüksek nitelikteki içeriği öğrenmekle kalmayacak, ayırabilecekleri bir lokmacık zaman dilimlerinde bile arkadaşlarıyla ya da tek başlarına İngilizce öğrenme fırsatını yakalayacaklardır.”

Kullanıcılar gündelik hedefler koyabilir ve Wordable (Kelimatör) kişiye özel eğiticisi bu hedeflerin kaç günde yerine getirildiğini izler.

Daha fazla bilgi edinmek ve uygulamayı indirmek için www.wordable.co sitesini ziyaret edin.

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr