Tiyatrocu Tamer Levent’in sahne aldığı oyunda, pop ve caz parçalar eşliğinde şiirleriyle Nâzım Hikmet’in portresi çizildi. Hikmet’in yaşamından karelerle slayt gösterisiyle birlikte şiirler okuyan Levent, sahnede kullandığı “sanata evet” yazılı bavulla da büyük alkış aldı. İzleyiciler, müziklerini besteci Ali Aykaç’ın yaptığı ve orkestrasıyla birlikte Tamer Levent’e eşlik ettiği oyunda, müzik, şiir ve tiyatronun buluşmasına tanık oldu.

Buca’da şiirlerle anıldı

Türk Edebiyatının ünlü şairi Nâzım Hikmet, ölümünün 54. yılında İzmir Buca’da Nâzım Hikmet Parkı’nda düzenlenen törenle anıldı. Bucalılar, büyük şairin şiirlerini okuyup anıtına kırmızı karanfil bıraktı.

Adana’da ‘Yarına Davet, Nâzım Hikmet’

Nâzım Hikmet, vefatının 54’üncü yıldönümünde Adana’da da anıldı. Yetkin Dikinciler, vokal Senem Demircioğlu, piyanist İklim Tamkan’ın şiir ve müziği birleştirdikleri bir etkinlikle usta şairi andılar. Çukurova Belediyesi’nce Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Yarına Davet, Nâzım Hikmet” etkinliğinde, “Mavi Gözlü Dev” filminde Nâzım Hikmet’e hayat veren ünlü oyuncu Yetkin Dikinciler, “İlk Atlas” albümüyle çıkış yapan vokal Senem Demircioğlu ve piyanist İklim Tamkan sahneye çıktı. Yoğun ilgi nedeniyle izleyiciler salonda yer bulamayınca, yerlere oturmak zorunda kaldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr