Gazetemize yönelik operasyonun ardından başlatılan ve tutuklu yazar ve yöneticilerimizin serbest bırakılması talebiyle südürülen “Haber Nöbeti”ni dün Birgün Gazetesi İmtiyaz sahibi İbrahim Aydın, Yayın Kurulu Üyesi Barış İnce ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Ragıp Geçmen tuttu. Cumhuriyet gazetesinin Türkiye’de basının önemli mevzilerinden biri olduğunu söyleyen Aydın, “Mevcut iktidarın, siyasal İslamcı faşizminin yok edilmesine karşı bir direniş. Bu direnişe destek olmak için buradayız. Ne olursa olsun bu mevzi çökmeyecektir” dedi.

Barış İnce de AKP iktidarının 15 Temmuz’dan sonra kendi sivil darbesini inşa etmek açısından basına çeşitli baskılar yaptığının altını çizerek, “İMC TV, Cumhuriyet gazetesi ve pek çok özgür basın temsilcisi medya kuruluşları baskıya, sansüre ve kovuşturmalara maruz kalıyor. Biz de buna karşı arkadaşlarımızın yanında olmak için buraya geldik. Hepimiz aynı riskle karşı karşıyayız. AKP, başkanlık seçimi öncesi muhalif ses istemiyor. Birbirimize omuz verirsek bu basıncı durdurabiliriz” diye konuştu.

İzmir’den gelen İsmail Ragıp Geçmen ise şu ifadeleri kullandı: “Özgür basın demokrasinin vazgeçilmezidir. Ülkemiz için en iyisini istiyorsak, çoksesli, çok renkli, özgür ve bağımsız bir basın için elimizden geleni yapmalıyız. Bundan dolayı Cumhuriyet gazetesi ile dayanışma içerisindeyiz.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr