ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde yaşayan Erdal Demir, bir gün önce tartıştığı eski eşi Yasemin Üzmez'in evini kundakladığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Olay, İlçeye bağlı Bağlık Mahallesi Forteks Siteleri'nde meydana geldi. İddiaya göre; esnaf Erdal Demir, kısa süre önce boşandığı eşi Yasemin Üzmez'le eşyaları paylaşma konusunda dün tartıştı. Öfkesine hakim olamayan Erdal Demir, bugün eski eşinin babası Cevdet Üzmez'in evine giderek, eşyalarını götürmek için geldiğini söyleyip anahtarı alarak daha önce eşiyle birlikte oturduğu eve girerek mutfaktaki doğal gazı açarak çakmağını ateşledi. Büyük bir patlamanın ardından evde yangın çıktı. Patlama sırasında balkon kısmından kopan beton parçaları ve cam kırıkları etrafa savruldu. Patlamayla panik yaşan site sakinleri sokağa kaçtı. Haber verilmesi üzerine gelen doğalgaz yetkilileri gaz akışını keserken, itfaiye ekipleri ise yangın kısa sürede söndürdü. Erdal Demir, gözaltına alınırken olay esnasında dışarıda olan ve Yasemin Üzmez ise evinin yandığını görünce sinir krizi geçirdi. Yasemin babası Cevdet Üzmez ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Site yöneticisi Mustafa Yazıcı, eşinden boşanan Yasemin Üzmez'in babasıyla birlikte yaşadığını, olayın kendilerini üzdüğünü söyledi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr