Evlerine gittikleri yol üzerinde bulunan köprünün yıllar önce yıkılması nedeniyle Ballıca Mahallesi halkı köprünün yapılması için birçok kez ilgililere başvurdi. Mahalle içerisindeki 10 hanede yaşayanların çektiği sıkıntalara dayanamayan ve yaptığı başvurulardan umudunu kesen Dursun Polat, 30 yıl aradan sonra borç para ile köprüyü yaptırmaya karar verdi. Polat, 5 bin lira harcamayla bir otomobilin geçebileceği köprü yaptırdı.

Artık köyde insan gibi yaşayacağını söyleyen Dursun Polat, "Ballıca, köy olarak kurulmuş. Köprümüz 30 sene önce tahrip oldu. O tarihten bu yana hiçbir muhtar köprüyü yaptıramadı. Hastalanınca bizi karga tulumba hastaneye götürüyorlar. Ulaşım açısından çok zahmet çekiyorduk. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı’na kullandığımız yol üzerine bir köprü yapılması için müracaat ettik. İki yıldır bu hasta halimle 110 kilometre yol gittim, geldim. Sonunda buraya kadar geldiler, incelemede bulundular ama yapmadılar. Cumhurbaşkanlığı’na dilekçe gönderdim, Cevap olarak gerekli yerlere talimat verildiğini söylediler. Ancak yine bir sonuç çıkmadı. Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’na dilekçe yazdım ve yine gerekli yerlere talimat verildiğine dair cevap geldi. Ama onun da talimatı dinlenmedi. Hastalanan ya da evine birşey alıp getirenlerin analarından emdiği süt burnundan geliyordu. Köprüyü yaptırmak için kapısını çalmadığım kişi kalmadı. Kimseye ulaşamadım. Bazıları ise hiç ilgilenmedi. Çaresiz kaldım, borçla köyüme köprü yaptırdım" diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden KOAH hastası 71 yaşındaki Mehmet Polat ise köyden geçen derede yağışlar sırasında taşkınlar olduğunu bildirdi. Dursun Polat'ın yaptırdığı köprü ile çileden kurtulduklarını belirten Mehmet Polat, kendisine mahalle halkı olarak teşekkür etti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr