TEM'de yığılma olduğunda sürücüler D-100'e yönlendirilecek. TEM'in Gerede Kavşağı'daki Karadeniz bağlantı yolunda oluşabilecek uzun araç kuyruklarına karşı sürücülerin Ankara güzergahını kullanmaları istendi.

İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ile Karayolları ekipleri, 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesinde tatilcilerin oluşturacağı yoğunluğa karşı tedbirlerini aldı. Trafik ve Karayolları ekipleri, bayram tatilinin başında ve dönüşte yol güzergahlarında takviye ekiplerle birlikte 24 saat görev yapacak. Yoğunluk oluşması beklenen Bolu Dağı Tüneli, Abant Kavşağı ve Gerede Kavşağı'nda trafik ekipleri sürücüleri yönlendirerek trafik akışını sağlayacak. TEM'de yığılma olması durumunda sürücüler D-100'e yönlendirilecek. 87 kamerayla izlenen tünel içinde meydana gelebilecek kaza veya diğer olumsuz durumlar anında tespit edilerek müdahale edilecek.

Trafikten sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Sönmez, bayram tatilinde yoğun araç trafiği beklediklerini söyledi. Sürücülerin uyarıları dikkate almalarını isteyen Sönmez, şöyle konuştu:

"Sürücüler umarım emniyet kemerlerini takarlar, araçlarının bakımlarını yaparlar, yakın takip yapmazlar ve hız limitlerine uyarlar. Bayram boyunca takviye ekiplerle birlikte yollarda olacağız. Hız kontrolü için radar ekipleri yollarda olacak. Takviye ekiplerle sürücülerimizi daima göz önünde tutmaya çalışacağız. Olası aksaklıklara müdahale edebilmek için tedbirlerimizi aldık."

Özellikle TEM'den çıkarak Karadeniz illerine giden sürücüler nedeniyle Gerede-Karabük arasında ciddi yoğunluklar yaşandığını belirten Sönmez, "Orada 20 kilometreye varan kuyruk oluşuyor. Sürücüler bu yolda yoğunluk olması halinde Ankara üzerinden de gitmek istediklere yere gidebilir. Yol biraz uzar belki ama saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kalmazlar. Daha konforlu ve rahat bir ulaşım sağlayacaklarını düşünüyorum" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr