Saldırının ardından bölgeye 60 kişilik özel harekât timinin sevk edildiği, bu timin bölgede arama tarama çalışması yaptığı belirtildi. Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan gelen özel birliklerin yanı sıra Polis Özel Harekât ekiplerinin de bölgede olduğu belirtildi. Şavşat-Ardanuç karayolunda ise zırhlı askeri ve polis araçları güvenlik önlemleri aldı. Öte yandan Yanıklı köyü Soğuksu mevkisinde durumundan şüphelenilen bir kişi gözaltına alındığı belirtildi. İsmi açıklanmayan kişinin Şavşat Jandarma Komutanlığı’na götürülerek sorgulandıgı belirtildi.

1 aydır ihbarlar vardı

Bölgede 10 kişilik bir PKK’li grubun bulunduğu, bu grubun başında “Tarık” kod adlı Barış Öner’in bulunduğu ifade edilildi. PKK’li grubun yaklaşık 1 aydır bölgede olduğu, 30 Temmuz’da Üzümlü köyünde Cemalettin A.’nın aracı durdurularak bir süre rehin alındığı, PKK’lilerin köylüyü birkaç saat sonra bırakırken aracı gasp ettikleri, bunun dışında da köylülerin yörede silahlı bir grup gördüklerinde dair jandarmaya ihbarda bulunduğu bildirildi. CHP Artvin İl Başkanı Ali Yücel Kurt da “ Yaklaşık bir aydır bu bölgede 10 kişilik bir grubun varlığından söz ediliyordu. Hatta 30 Temmuz’da bölgede bir araç gaspı oldu. Köylülerin sürekli şikayetleri ve ihbarları var.. Bugün mü beklendi? İlla saldırı mı olmalıydı? Yapılan şikayet ve ihbarlar var. Şimdi bölgeye özel birlikler sevk edilerek operasyonlar başlatılıyor. Dağı tarayacak ve temizleyecekler” diye konuştu.

 

Köylüler: Jandarma aradı ama bulamadı

Yanıklı köyü ise saldırının şokunu yaşıyor. Köylülerden Faruk Köse, olay sırasında önce 5 el silah sesi duyduklarını, ardından da üzerlerine doğru hızla gelen askeri aracı gördüklerini belirterek, “Askeri araç yol kenarında park halindeki araçlara çarparak devrildi. Aracın altında kalan askeri çıkardık ve ambulansa taşıdık” dedi.

 

Bölgedebir süre önce köylülerden PKK’lileri görenler olduğunu anlatan Köse, “Teröristlerin görüldüğü duyumları vardı. Bazı köylerde görenler olmuş. Ama buluamadılar. Artvin’de böyle bir olay ilk kez oldu. Umarız bir daha olmaz” diye konuştu. Selahattin Köse’de, “Silah seslerini duyduk. Sonra askeri araç devrildi. Köyümüzün kırsalında görüldükleri yönünde duyumlar vardı. Jandarma aradı ama bulamadı” derken, yöre sakinlerinden Turgut Atasoy ise, “PKK’li teröristlerin bu bölgede barınma şansı yok. Halk askerden yanadır. Burada zemin bulamayacaklar” ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr