Cüppelerini giyerek, üniversitenin Güney Meydanı’nda buluşan akademisyenler, “Üniversitemizin süreç ve kurullarını tamamen dışlayan bu kararı, akademik ilkelerimize ve özerkliğe aykırı bulduğumuzu ve bu karar geri alınıncaya kadar konunun takipçisi olacağımızı duyuruyoruz” dediler. Açıklamanın ardından Noémi Lévy Aksu öğrencilerine ‘Örfi İdareden OHAL’e Keyfiyetin İktidarı’ başlıklı bir açık ders verdi.

Prof. Dr. Yaman Barlas, akademisyenler adına ortak açıklamayı yaptı. Barlas, “Üniversitemizin tarih bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Noémi Lévy-Aksu ile Sosyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Abbas Vali’nin çalışma izinlerinin 22 Şubat tarihinde YÖK yürütme kurulu tarafından iptal edildiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Üniversitemizin süreç ve kurullarını tamamen dışlayan bu kararı, akademik ilkelerimize ve özerkliğe aykırı bulduğumuzu ve bu karar geri alınıncaya kadar konunun takipçisi olacağımızı duyuruyoruz” dedi.

Fransız akademisyen Noémi Lévy- Aksu basın açıklaması ardından öğrencilere ‘Örfi İdareden OHAL’e Keyfiyetin İktidarı’ başlıklı açık ders verdi. Derste hukuk, anayasa, bölgelere göre OHAL uygulamalarına değindi. Osmanlı döneminde örfi idarenin aldığı karara örnekleri anlatarak örfi idarenin siyasi ve toplumsal etkilerini dile getirdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr