Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri KHK ile ihraç edilen ve işlerine geri dönmek için 64 gündür açlık grevi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek için açlık grevine başladıklarını duyurdu.

Öğrencilerin yaptığı basın açıklamasında, “Hayatımızın tüm alanlarını baskılayan iktidar, sadece ekmeğimizi, okulumuzu, arkadaşlarımızı bizden almakla kalmıyor; aynı zamanda onurumuza göz dikiyor ve bizi önünde diz çökmüş görmek istiyor. Sonu gelmeyecek gibi görünen ve gittikçe ağırlaşan bu umarsız iktidar, direngen, kararlı ve örgütlü bir mücadeleyi zorunlu kılıyor. En doğal hakları olarak işlerini ve iş güvencelerini talep eden Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, oğlunun cenazesini isteyen Kemal Gün iki aydan uzun bir süredir açlık grevindeler.

Onların bu çok haklı talepleri, onurumuzu korumak ve mücadeledeki safımızı belirlemek isteyen bizlere, bu direnişe bir biçimde dahil olmaktan başka bir yol bırakmıyor. Onların direnişlerini kampüsümüze doğru genişletmek için biz, bir grup öğrenci, bugün itibari ile dönüşümlü süreli açlık grevine başlıyoruz. Direniyoruz, kazanacağız. Sizleri de direnmeye ve kazanmaya davet ediyoruz” denildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr