Faralya, Muğla

Hiç şüphesiz Türkiye’de yerli turistler Ege ve Akdeniz severler olarak ikiye ayrılıyor. Siz de Ege’nin gece esintilerine, otlu peynirli sofralarına ve uzun kumsallarına hayransanız, muhtemelen ilk tercihinizi Muğla’dan yana kullanacaksınız. Türkiye’nin her neresinde olursanız olun, otobüs ve uçakla kolaylıkla ulaşabileceğiniz Muğla’da gezilecek o kadar çok yer var ki, tatiliniz biraz uzatmalara oynayabilir bizden söylemesi... Bilhassa keşif tarihi 90’lı yıllara dayanan ve esas adı Uzunyurt Köyü olan Faralya, Kelebekler Vadisi, Kabak ve Ölüdeniz üçlüsünün panoramik manzarasını sunuyor. Faralya yerlilerinin çoğu 2-3 katlı evlerini motele dönüştürmüş. E haliyle oldukça samimi ve bütçe dostu bir hizmet sunuyor. Dünyanın en güzel trekking yollarından biri olan Likya Yolu’nda bisiklet sürebilir veya Kabak Koyu’na doğru yürüyüşe çıkabilirsiniz. Siz de Edip Cansever gibi “Mavi huydur bende” diyenlerdenseniz, mavilikler içinde rüya gibi bir tatil için Faralya’ya gitmenizi öneriyoruz. Muğla il merkezinde havalimanı olmasa da, Milas Bodrum Havalimanı ile Dalaman Havalimanı sayesinde havayolu ile ulaşımın oldukça kolay olduğu bir ilimizdir. Faralya başta olmak üzere Muğla’yı gezmek isterseniz, uygun fiyatlara uçak bileti fırsatlarını yakalamak için online uçak bileti platformu oBilet’i ziyaret edebilirsiniz.

Maşukiye, Kocaeli

Dört mevsim ziyaret edebileceğiniz ve ismini aşık anlamına gelen “Maşuk”tan alan Maşukiye, saklı bahçeleri, görkemli şelaleleri ve yemyeşil bitki örtüsüyle kalbinizi fethedecek. Şehir koşuşturmasından uzaklaşıp, zamanı durdurabileceğiniz Maşukiye’de kamp, piknik, trekking gibi farklı doğa aktiviteleri yapabilirsiniz. Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde yer alan Maşukiye, aynı zamanda Türkiye’deki ekonomik balayı destinasyonlarında da ilk sırada geliyor. Kışın ayrı, yazın ayrı bir renge bürünen Maşukiye’den çok yakın bir mesafede bulunan Sapanca’yı günübirlik gezebilir ya da obilet kullanarak tatilinizi birkaç günlüğüne daha uzatabilir ve İstanbul, Bursa, Sakarya gibi çevre illere gidebilirsiniz.

Gideros, Kastamonu

Kamp ve doğaseverlerin vazgeçilmezi Gideros Koyu’nda gayet ekonomik bir tatil yapabilirsiniz. Ağustos böceklerini saymazsak, tek kelimeyle çıt çıkmayan bir yer burası. Gün batımında tam bir renk cümbüşü sunan Gideros’ta kamp yerine otantik bungalovlarda da konaklayabilirsiniz. Kastomu’ya hem uçak hem otobüs ulaşımı olanakları mevcut. Deniz, kum, güneş değil de dağ havası yeter bana diyenler; Gideros tam size göre!

Ayvalık, Balıkesir

Cunda’sından Şeytan Sofrası’na, Sarımsaklı’sından ışıl ışıl marinasına, tarihi kiliselerinden Alaçatı’nın pabucunu dama atan sarımsak taşlı evlerine kadar insanı ilk bakışta kendine âşık eder Ayvalık. Sabah uyandığınızda mis gibi zeytinyağının kokusu gelir kahvaltı sofrasından. Akşama doğru gün batımı yaklaştığında hava biraz serinler ve Cunda’nın gece stantlarını dolaşırsınız. Ayvalık’a ulaşımınızı uçakla sağlamak için öncelikle İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na gelmeniz gerekiyor. Sonrasında Bergama-Dikili güzergâhında otobüsle Ayvalık’a ulaşabilirsiniz. Birçok şehirden doğrudan Ayvalık’a da ulaşabilirsiniz. Farklı firmaların otobüs biletlerini oBilet üzerinden listeleyebilir kendinize en uygun olanını bulup  yolculuğunuzu ucuza getirebilirsiniz.

Sığacık, İzmir

Böyle bir rehber hazırlayıp da İzmir’den bahsetmemek olmazdı. Şehir içi, sıcaklardan biraz bunaltsa da İzmir’in kıyı ilçeleri öyle güzel ki, gün içinde denize girebilir, akşam da bir balık restoranında tadı damağınızda kalacak Ege otları ve mezeleriyle güzel bir kapanış yapabilirsiniz. Ne de olsa İzmir’desiniz, İzmir’in en popüler tatil destinasyonlarından biri olan Sığacık’ta şevketi bostan, deniz börülcesi, arapsaçı ve enginarın en güzelini tadın, gün batımını Sığacık Kalesi’nden ya da Teos Marina’dan izleyin ve antik Dionysos Tapınağı’nın tarihini keşfedin. Ayrıca denk gelirseniz, eylül veya ekim ayında gerçekleşen Mandalina Festivali’ne de katılmayı unutmayın. Sığacık’a ulaşımınızda ilk olarak İzmir’e gelmelisiniz; sonrasında İzmir’den yaklaşık 1-1,5 saatlik bir otobüs yolculuğu yaparak Seferihisar ilçesine bağlı Sığacık’a ulaşabilirsiniz. İzmir otobüs ve uçak biletlerinizi oBilet üzerinden en uygun fiyatlarla alabilirsiniz.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr