Meclis Başkanlığı, CHP’li Eren Erdem’in ekim ayı sonundan bu yana hazırladığı soru önergelerini, Meclis iç tüzüğününün 96’ıncı maddesine dayandırarak kabul etmedi. BirGün gazetesinden Zeynep Yüncüler'in haberinde, söz konusu maddeye göre, CHP’li Erdem’in soru önergelerinin, kişilik ve özel yaşama ilişkin konular olduğu ileri sürüldü.

CHP’li Erdem’in reddedilen önergelerinden biri de, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirdiği 28. Muhtarlar Toplantısı’nda El Nusra’nın Halep’ten çıkarılması konusunda yaptığı skandal konuşmaya ait.

Meclis Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde “Dün akşam Putin ile bir görüşmem oldu ve bu görüşmede Halep’i konuştuk. Saat 22.00 itibarıyla orada hava bombardımanlarını durduklarını ifade ettiler. El Nusra’nın orayı terk etmesi noktasında kendilerinin ricaları oldu. Arkadaşlarımıza bu konuda gerekli talimatı verdik.” açıklamasını hatırlatan CHP’li Erdem, “Büyük devletlerin Erdoğan’dan bu tarz ricalarda bulunmasının gerekçesi nedir? Türkiye Suriye’deki radikal terör gruplarının hamisi rolünde midir? Selefi-vahhabi terör örgütü El Nusra’nın rica üzerine geri çekilmesi, hangi iyiliğe karşı minnet borcunun bir sonucudur?” diye sormuştu.

Ancak Meclis Başkanlığı tarafından, söz konusu soruların istişare amaçlı, kişilik ve özel yaşama ilişkin olduğu öne sürüldü.

‘FETÖ’ soruları da kabul edilmedi

CHP’li Erdem ‘El Nusra’ soru önergesinin yanı sıra, Başbakan Binali Ylıdırım’ın yanıtlaması istemiyle ‘FETÖ’ye ilişkin hazırladığı bir soru önergesinde yer alan “FETÖ en çok hangi dönemde güçlenmiş, plan ve projelerini hayata geçirmiştir? Tayyip Erdoğan’ın 2013’e kadar FETÖ’ye karşı mücadele ettiğini gösteren herhangi bir bilgi haber veya delil bulunmakta mıdır?...” soruları da, kişilik ve özel yaşama ilişkin olduğu öne sürülerek reddedildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr