Binali Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Türk Silahlı Kuvvetler içindeki FETÖ unsurlarını temizledik

Bugün en büyük övgüyü aziz şehitlerimiz hak ediyor. 15 Temmuz akşamına kadar o kahramanlar sizin çocuklarınızdı, şimdi tüm o şehitler Türk milletinin çocuklarıdır. 

Şehitlerimizin sevgili evlatları, nefes alıp verdiğiniz müddetçe gurur duyacağınız bir babaya, anaya sahip olduğunuz için alınlarınızdan öpüyorum. Bugün rahat nefes alıp veriyorsak, huzurunuzda rahatça konuşabiliyorsak, özgür bir Türkiye'de yaşıyorsak, bu önce Mevlam sonra şehitlerimizin sayesindedir.

Şehitlerimizin kan tek damla kanı bile boşa gitmemiştir, gitmeyecektir. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. İnsanlıktan nasibini almayanların bunu yanına bırakmayacağız. Aziz şehitlerimizin isimlerini de asla ve asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın, şehitlerimizin her bir yakını bize kutsal bir emanettir. 

Bizim inancımızda şehitler ölüler değildir, bilakis dirilerdir ama bizler hissetmeyiz. 

Rabbim tüm şehitlerimizden razı olsun. Bizi şehitlerimizin şahitliğine mazhar eylesin. Sevgili gazi kardeşlerim, 15 Temmuz gecesi yazdığınız kahramanlık destanını asla ve asla bu millet unutmayacak. Tankın ve silahların önünde dikilen gençlerimizi, kadınlarımızı, o canilerin önünde anıtlaşan kadınlarımızı, tankın altında ezilen ama arkasındakilerin ezilmesini engelleyen yiğitlerimizi bu millet unutmayacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr