Başbakan Binali Yıldırım, Almanya ve Hollanda ile yaşanan krizin evet oylarını artırdığı yönündeki açıklamaların doğru olmadığını söyledi. Bazı milletvekilleri, KHK ile ihraçları eleştirken, MHP teşkilatlarının çalışmadığından şikâyet etti.

Yıldırım, kahvaltıda buluştuğu milletvekillerine, Meclis’in bu hafta tatile gireceğini, herkesin alanda kapı kapı dolaşarak çalışmasını istedi. Milletvekilleri, alanda gördükleri eksiklikleri, vatandaşlardan gelen eleştirilerii Yıldırım’a aktardı. Sahada en çok reaksiyon gösterilen konuların milletvekili seçilme yaşının 18’e düşürülmesi ve milletvekili sayısının 600’e çıkarılması olduğunun söylenmesi üzerine Yıldırım, “Eleştiri geliyorsa bu iyi anlatamadığımız içindir. Onun için sahada bu paketi çok iyi anlatalım. Vekil sayısını 600’e çıkarıyoruz çünkü AB sıralamasında Türkiye çok gerilerde” dedi.

‘Sözlerinize dikkat edin’

Milletvekillerinden sosyal medya paylaşımlarında dikkatli olmaları ve partinin belirlediği söylemi kullanmalarını isteyen Yıldırım, Hollanda ve Almanya’yla yaşanan krizle ilgili olarak AKP’li Hüseyin Kocabıyık’ın “Evet oyları 2 puan arttı” sözlerini isim vermeden eleştirdi. Yıldırım, “Oy artıyor şeklindeki değerlendirmeler doğru değil. Söz söylenmeden önce sizin eserinizdir, söylendikten sonra siz onun esiri olursunuz. O yüzden söylemlerinize ve açıklamalarınıza dikkat edin” dedi.

Toplantıda, bazı vekiller “Çok iyi tanıdığımız insanlar bile FETÖ’cü diye atıldı. Atılanların mağdur olma ihtimali yüksek. İtirazların değerlendirileceği bir kurulun bir an önce oluşturulmalı” görüşünü dile getirdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr