Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, geçtiğimiz cuma günü iki kişi, belediyeye başvurarak üç köpeğin Bozüyük Belediyesi Hayvan Barınağına götürülmesini talep etti. Bu talebe olumlu cevap veren belediye çalışanları köpekleri yakalayarak araca koydu ve Belediye Hayvan Barınağına götüreceklerini söyleyerek oradan ayrıldı.

Bilecik11.com'un haberine göre, cumartesi günü köpeklerin barınağa götürülmesi için başvuruda bulunan Bozüyüklü vatandaşlar, köpeklerin akıbetini öğrenmek için barınağa gittiklerinde görevlilerin köpekler içeride olduğu söylemlerine inanmayarak görmek istediklerinde görevlilerin ağız değiştirdiğini ve köpeklerin orada olmadığını gördüler. Pazar günü ise acı gerçek şans eseri ortaya çıktı.

SİLAHLA VURMUŞLAR

Bozüyüklü iki vatandaşa ismini bilmedikleri bir vatandaştan e-mail yoluyla köpeklerin Camili Yayla Köyü ormanlık arazisinde köpeklerin yakından silahla vurulmuş olabileceği iddiası ve fotoğrafı geldi. Bunun üzerine Bozüyüklü vatandaşlar, köpeklerin barınaktan çıkmasında ve öldürülmesinde sorumlu olduğunu düşündükleri Belediye çalışanları hakkında suç duyurusunda bulundular.

Öte yandan Bozüyük Belediyesinden yapılan konu hakkındaki açıklamada ise; “Hayvan severler tarafından yapılan ziyaret sonrası, hafta sonu ölü olarak bulunan köpeklerle alakalı istişare toplantısı yapıldığı, bu konu hakkında Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın üzerine düşen ne varsa yerine getireceğini ifade ettiği” bildirildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr