HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, HDP'li vekiller Ferhat Encü, Leyla Birlik, Selma Irmak, Abdullah Zeydan, İdris Baluken, Sırrı Süreyya Önder, Ziya Pir, Gülser Yıldırım, Nursel Aydoğan, İmam Taşçıer gece yarısı gözaltına alındı. Başbakan Binali Yıldırım, gözaltılara ilişkin "HDP ile ilgili olarak seçimle gelen seçimle gider ama terörle iç içe geçenler bunun hesabını verir." açıklamasında bulundu.

Yıldırım'ın açıklamaları şöyle;

* Türkiye bir hukuk devleti hukukun üstünlüğünde geçiş üstünlüğü yok. İşlem hukuk içinde bir işlemdir. Mahkemeler, dokunulmazlıkları kaldırılan toplam 154 milletvekili hakkında çağrı yapmışlar. HDP'li milletvekilleri dışında tamamı ifadesini vermiş. Yasal süreç devam etmektedir. HDP milletvekillerinden sadece 1 tanesi gitmiş, 54 tanesi bu çağrıya uymamıştır. Hukukun üstünlüğünü tanımamıştır. Yapılan işlem mahkemelerin yaptığı çağrıyı yerine getirmemesi üzerine gerçekleşen işlemdir

* (Kılıçdaroğlu'na cevap olarak) Tabi ki seçimle gelen seçimle gider. Ancak bu teröre destek verebileceği anlamına gelmez. Terörle birlikte hareket eden,cesaretlendiren ve lojistik destek verenler dokunulmazlıkları sona erdilirilen hukuki bir işlemdir. Bu konunun net olarak ortaya koymak lazım.

* Siyaset suç işlemenin bir kalkanı olamaz. Terörle iç içe girenler hesap verir.

Binali Yıldırım Diyarbakır'daki patlamada ölü ve yaralı sayısını açıkladı - VİDEO


DİYARBAKIR'DAKİ PATLAMADA ÖLÜ VE YARALI SAYISINI AÇIKLADI

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'daki saldırıya ilişkin, ' Şu ana kadar ikisi polis 8 vefat var' dedi. Başbakan Yıldırım, "Sabah 08.00 civarında Diyarbakır'da bölücü terör yapacağını yaptı, alçak, iğrenç yüzünü tekrar gösterdi. Çevik Kuvvet'in konuşlandığı noktaya, vatandaşların da işine giden, okuluna giden, çocukların olduğu bölgede bir bomba yüklü araç patlatıldı. Şu ana kadar 8 vefat var. 2 polisimiz var, bir teknisyen olmak üzere 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiş durumdadır. Bir terörist de ölü ele geçirilmiştir. Hastanede tedavileri süren 100'ün üzerinde yaralıdan 93'ü taburcu olmuştur, 7'si hala tedavi altındadır." dedi.

BİNALİ YILDRIM'DAN SOSYAL MEDYA AÇIKLAMASI

Başbakan Binali Yıldırım, Twitter, Facebook, Whatsapp, İnstagram, Youtube ve Skype gibi sosyal paylaşım sitelerine getirilen kısıtlama ile ilgili açıklama yaptı.

Yıldırım, "Bunlar güvenlik amaçlıdır. Bunlar olabilecek şeylerdir. Her şey normale döndüğünde, güvenlik tehdidi ortadan kalktığında her şey normale dönecektir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr