Başbakan Binali Yıldırım ile BM Genel Sekreteri Guterres ortak basın açıklaması yapıyor.Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

"BM kurulduğu günden bu güne kadar uluslararası toplumun karşı karşıya olduğu sorunlara çok değişiklik göstermiş ve boyut olarak farklı bir durum tezahür etmiştir. Bununla birlikte uluslararası barış ve istikrarın temini için uluslaraarıs platform hala BM olmaya devam etmektedir."

"Türkiye'nin başıra yönelik çabalarının bugün sonucunu görmekten büyük onur duyuyoruz. İlişkilerimizi dış ülkelerle geliştirdik ve geliştirmeye gayret ediyoruz."

"Türkiye bir çok konuda BM'nin barış ve kardeşlik çabalarına katkı sağlamaktadır. Türkiye uluslararası insani zirveleri gerçekleştirmekte ve gelişmiş ülkelerle az gelişmiş ülkeler arasındaki bağların sağlanmasında büyük katkı sağlamaktadır."

"Suriye ve Irak'taki yaşanan gelişmeleri DEAŞ ile mücadele konusunu PKK/YPGPYD gibi terör örgütlerinin bölgedeki faaliyetleri ülkemizin bu konudaki hassasiyetlerini sayın genel sekreter ile paylaşma fırsatı bulduk ve bölgede kalıcı istikrarın sağlanması için yapılması gereken işler atılması gereken adımlar konusunda da görüşlerimizi ifade etme fırsatı bulduk.

"Halep'te son yaşanan olaylardan sonra ateşkesin temin edilmiş olması ve Halep'ten çıkan sivillerin emniyete alınıp onlara gerekli yaşam imkanlarının sağlanması konusunda da yine Türkiye öncü rol oynamış ve onbinlerce insana kalacak yer yiyecek aş imkanı sağlamıştır."

"Türkiye esasında Suriye ve Irak'ta yaşanan sorunların başladığı ilk günden bu yana insani bakımdan bu yana bir çok gayreti ortaya koymuş ve bugün 3 milyon civarında mülteciye ev sahipliği yapmaktadır ve bunu yaparken de doğrusu başka ülkelerden kayda değer bir destek almadan bunu başarmış durumdadır. Bunu da tüm dünya görmekte ve bilmektedir."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr