Atatürk Üniversitesi'nin 2016- 2017 Akademik Yılı açılış törenine katılmak için dün Erzurum'a gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş bugün Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile kahvaltıda buluştu. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Numan Kurtulmuş, FETÖ ile irtibatlı, yanında, gölgesinde olan kim varsa bedelini ödeyeceğini söyledi. Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"BİZ 16 TEMMUZ SABAHI BUNLARI YAPACAKLARINI BİLİYORDUK"

"Hatta hala 'Ya bunlar ne biçim asker bir türlü darbe yapamadılar' diye hayıflanan FETÖ'cülerin olduğunu da biliyoruz. 'Merhametten maraz doğar' diye bir atasözümüz vardır. Zalime merhamet mazluma eziyettir. Bu zulüm hareketinin içerisinde katılmış olan ya da bu hareketin içerisinde bir türlü bunlara destek sağlım olan kim varsa bedelini ödeyecek, hesabını verecek. FETÖ üyeleri ve o şebeke hem para ile satın aldıkları siyasetciler üzerinden hem para ile yazdırdıkları medyadaki adamları üzerinden Türkiye'ye karşı bir takım algı operasyonları yapmaya çalışıyolar. Türkiye'de ekonominin geriye gittiğini, ekonomisinin yıkılmakta olduğunu bunları yazıyorlar. Biz 16 Temmuz sabahı bunları yapacaklarını biliyorduk. Çünkü bunlar algı oluşturmakta mahir masonik bir örgüttür. Çok sayıda da içeride dışarıda, Avrupa'da, Asya'da, Amerika'da elleri kolları vardır. Karşımıza kim dikilirse dikilsin, bu eşkıyalara karşı Türkiye'nin içerisindeki bu mücadeleye, kararlılığımızla yolumuza devam edeceğiz. 15 Temmuz sonrasında ve özellikle 7 Ağustos'taki mitingle taçlandırılan Yenikapı ruhunun koruyacağız."

ŞEHİT POLİSİN AİLESİNE ZİYARET

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş STK temsilcileri ile yaptığı kahvaltı sonrası 15 Temmuz'da Ankara Gölbaşı'nda Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan saldırıda şehit olan polis memuru Murat Ellik'in ailesini ziyaret etti. Anne Züleyha ile polis memuru olan baba Osman Ellik ile görüşen Kurtulmuş aileyle sohbet ederek başsağlıkı dileklerini iletti. Numan Kurtulmuş daha sonra Ulu Cami'de kıldığı Cuma namazı sonrası 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr