2017’de yurtdışından getirilecek olan cep telefonlarından bandrol karşılığı 20 Avro ücret alınacak. Televizyonlardan alınacak bandrol ücreti de 8 Avro ile 80 Avro arasında değişiyor.

Hükümetin, ticari ithalat dışında yurtdışından getirilecek televizyon, radyo, video, uydu alıcı cihazları, birleşik cihazlar ile bunların dışında kalan radyo televizyon yayını almaya yarayan cihazları için bir kereye mahsus ücret alınmasına ilişkin kararı dün Resmi Gazete’de yayımlandı. Karar her bir cihaz için bandrol karşılığı ücret tahsil edilmesini öngörüyor.

Cep tipi radyo alıcıları, saatli radyo ve radyolu saatler, bir müzik aleti (elektronik org gibi) üzerindeki radyolar, oyuncaklar üzerindeki radyolar, ışıldaklar ve radyolu vantilatörler, oto radyo alıcılarından alınacak ücret ise 1’er Avro.

Televizyon ağırlıklı birleşik cihazlardan televizyon-radyo için 9 Avro, televizyon-radyoteyp için 13 Avro, televizyonvideo için 19 Euro, televizyonradyo- video için 21 Avro ücret alınacak.

Karara göre cep telefonlarından alınacak ücret 20 Avro olacak. Bilgisayar ve tablet bilgisayarlardan 10 Avro, tüm bunların dışındaki radyo ve televizyon yayını almaya yarayan her türlü cihazdan da 18 Avro ücret alınacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr