İstanbul Bakirköy’de ‘hayır’ propagandası için stant açın kadınların üzerine, bir kişi “İndirin bunları” diye bağırarak yürüdü. Bölgedekilerin engel olmaya çalıştığı şahıs, broşür ve bildiri taşıyan bir kadının eline vurdu.

Bu sırada hayır standında görevli bir genç kadınlara saldıran kişiye elindeki dövizle karşılık verdi. Bu kez, kadınlara saldıran şahsın da aralarında olduğu 6-7 kişi, tekme ve yumrukla genci dövmeye başladı. Kavgaya standında bulanan diğer kişiler de müdahale etti.

"VURURUZ ABLA"

Bu sırada saldıran grupta olan bir gencin, ona niye vuruyorsunuz diye tepki gösteren kadını vururuz abla diye yanıtladığı görüldü. Taraflar ayrıldıktan sonra meydanda toplanan grup faşizme karşı omuz omuza diye slogan attı, aralarından biri de meydanı boş mu zannettiniz diye bağırdı.

"BİZ KİMSEYE SALDIRMIYORUZ SLOGANIMIZI ATIYORUZ, MÜZİĞİMİZİ ÇALIYORUZ"

Hayır standında görevli bir kadın, olayların başlamasına neden olan kişinin daha önce önlerinden 3-5 defa küfür ederek geçtiğini söylerken, şunları anlattı:

“Bunlar bize her yerde saldırıyor. Darp ediliyoruz. Bu ilk olay değil. Geçen gün de metro istasyonunun önünde saldırdılar. Sürekli bir şey halindeyiz , tedirginlik.. Zannediyorum bunlar kaybedeceklerini anladılar başka neden bulamIyorum. Pankartlara, bize saldırıyorlar, arkaya çekip dövmeye kalkıyorlar. Biz kimseye saldırmıyoruz sloganımızı atıyoruz, müziğimizi çalıyoruz, partimiz için çalışıyoruz. Kimseye hakaret ettiğimiz yok. Onlar bize küfür ediyor, hakaret ediyor, darp etmeye çalışıyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr