Bahçeli'nin konuşmasının satır başları şöyle:

Önümüzdeki dönemde kutuplaşma yerini uzlaşmaya bırakmalıdır. İstikrarlı bir demokrasi temel ilkelerde görüş birlikteliğini şart koşmaktadır.

Geleceğin milli beklentiler çerçevesinde planlaması mutlaka yapılmalıdır. Bizimle yürü çağrımız, demokrasiye duyduğumuz saygıyı gösteriyordu. Çok değil yakın zaman önce siyasete yön veren milliyetçilikle Türkiye'nin yakın zamandaki sancıları dinecektir. Değişim dinamiklerinin hızlandığı çağda değişen durumlara değişen tepkileri verilmesi olmaz. Yeni çağın sorunlarına eski kalmak, kaynak, vakit ve emek israfına yol açacaktır. Türk Milliyetçiliği'nin yeni şartlar altında söyleyeceği sözler vardır, olmalırdır.

MHP elinde hançerle dolaşan siyasi çürümüşlere destek olmayacak. Dün olmadığı gibi bugün de fırsat vermeyecektir. 21 Mayıs 2017 Pazar günü 41 ilde kongrelerimizi coşkuyla yapacağız.

Milliyetçi Hareket Partisini hedef alan kumanda merkezinde yangın çıkmış. Şunu demeliyim ki rüzgar ekerken mutlu olanlar, fırtına biçerken şikayet etmemelidir.

CMH kaosun dibinde. CHP yanında hizalanan diğerleri ise dağılmış, vurgun yemiş haldedir. CHP sonunda kazdığı kuyuya düşmekten kurtulamamıştır. Bir doğruyu tespit amacıyla lafımızı esirgemeyeceğiz.

'YENİ PARTİ' TEPKİSİ

16 Nisan sonrası yeni bir parti kurmak için hava koklayanlar, mekik dokuyanlar hayal aleminden çıkamayan mahluklardır. Bunlar birbirlerini yerken, MHP emin adımlarla erdemli ve etik değerlerhle Türk milletine sevdaya hizmet edecektir. Bizim için siyaset kısa vadeli ve ucuz kişisel çıkarların yarıştığı bir koşu parkuru değildir.

Biz kirli ve ucuz siyasetin batağına saplanmadık, bundan sonra da saplanmayacağız. Biz Türk Milleti'nin umudu, Türk İslam'ın sönmeyecek Milliyetçi Hareket Partisi'yiz.

6 yıldır süren Suriye savaşı... Vekalet savaşları ve terör saldırıları Suriye'yi içinden çıkılmaz bir hale sokmuştur. Bilindiği üzere 30 Aralık 2016'de ateşkes ilan edilmişti. 'Çatışmazlık Bölgeleri'nin kurulması Türkiye'nin 'güvenli bölge' teziyle benzerlik taşımaktadır. Eğer meskul bölgeler uçuşa yasak olursa bunların YPG'ye uygulanıp uygulanmayacağı meçhuldür. YPG ABD ve Rusya tarafından desteklenmektedir. Masaya oturduğumuz ülkelerin tavrı tarifi olmayan bir rezilliktir.

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr