MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Yeni darbe iddialarına ilişkin konuşan Bahçeli, "Bir grup darbecinin 15 Haziran'ı işaret ederek, 'Bu sefer çok kan akacak. Bayramı kimin yapacağını göreceğiz' dedikleri belirtilmektedir. Eğer yeni bir teşebbüsü olursa, buna kalkışacak olursa, bilinsin ki bu aziz topraklarda gömülecek ne bir yer, ne de mezarının başına dikilecek bir mezar taşı bulamayacaklardır. Gelecekleri varsa, görecekleri de vardır" dedi.

Bahçeli'nin konuşmasının satır başları şöyle:

Ne yazık ki koyu bir güvensizlik dalgası ülkemizin üstüne çöreklenmiştir. Terör demek canilik, cahillik, ve cinayet demektir. Geçen hafta dünyanının farklı yerleri kana bulandı. Ne yazık ki terörizme karşı hala ortak bir cephe kurulamamıştır. Hans ölürken kıyamet kopar ama Mehmet vurulup, Hasan toprağın koynuna girerken çıt çıkmamaktadır. Ölenler Müslüman olunca duyulan hissiyatsızlık neden?

Almanya kimin yanındadır? Hangi emel veya hedeflerin safındadır?

Alman bakan dün hala ülkesinde saklanan FETÖ'cüler için 'delile ihtiyaç var' diyor.

İncirlik Üssü Adana'dadır. Bilinmelidir ki yol geçen hanı değildir. İpini koparan, canı sıkılan, kafasına göre tur atıp gizli hedeflerine basamak yapamaz. Devlet geleneği var.

Hükümetin İncirlik Üssü konusunda gösterdiği hassasiyetli tavır son derece isabetlidir. Almanlar çekileceklermiş. Diyeceğimiz o dur ki neyi bekliyorsunuz. Durduğunuz kabahat, uğurlar olsun. En yakın zamanda Ürdün'e mi gidiyorsunuz, Fizan'a gidiyorsunuz. Çeker gidersiniz.

Vatandaşlıktan çıkarma kararı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, haklarında yakalama kararı bulunan ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 130 kişinin vatandaşlıktan çıkarılacağı kararına ilişkin Bu hainleri vatandaşlıktan çıkarma konusunda acele etmek hem erken hem de mantıklı değildir dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 130 kişinin 3 ay içinde Türkiye'ye gelmemeleri durumunda vatandaşlıktan çıkarılacağı kararını hatırlatan Bahçeli, Bu hainleri vatandaşlıktan çıkarma konusunda acele etmek hem erken hem de mantıklı değildir. Çünkü bunların hepsinden Türk adaleti önünde hesap sorulmalı 15 Temmuz'un diyeti alınmalı ihanetlerinin bedeli kesinlikle ödetilmelidir diye konuştu.

Rakka operasyonu ve Katar açıklaması

IŞİD kanlı bir terör örgütüdür ve Rakka'dan temizlenmelidir. Harekatta SDG öncelikli konumdadır. Bu yapılanmanın ana gövdesini YPG teşkil etmektedir. Rakka operasyonunun yöntemi sakattır. Başbakan Yıldırım da bu görüştedir. ABD, YPG'ye verilen silahların ayrıntısını ülkemizle paylaşacağını duyurmuştur.

Bu kapsamda aklımıza takılan sorular vardır.

Türkiye verme derken, YPG'ye bol keseden dağıtılan silahların ülkemizle paylaşılmasının anlamı nedir? Bu ağır ve silahlar dağlara nasıl çıkarılmıştır?

Bir terör örgütüyle başka bir terör örgütüne karşı mücadele etmek akla vicdana sığmaz. 

Katar krizine ilişkin konuşan Bahçeli, "ABD Başkanı'nın ziyaretinden kısa bir süre sonra bu krizin çıkması etraflıca düşünülmeli, analiz edilmelidir" dedi.

Yeni darbe iddialarına yanıt

Yeni darbe iddialarına ilişkin açıklamarda bulunan Bahçeli, "Yeni darbe iddiaları gündemdedir. Yunanistan'a kaçmak üzere Rodos Adası'nda bekletilen bir grup darbecinin 15 Haziran'ı işaret ederek, 'Bu sefer çok kan akacak. Bayramı kimin yapacağını göreceğiz' dedikleri belirtilmektedir. Eğer yeni bir teşebbüsü olursa, buna kalkışacak olursa, bilinsin ki bu aziz topraklarda gömülecek ne bir yer, ne de mezarının başına dikilecek bir mezar taşı bulamayacaklardır. Gelecekleri varsa, görecekleri de vardır" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr