MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. HDP'li eş genel başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekillerinin tutuklanması hakkında konuşan Bahçeli, "HDP'liler bir sıçramış iki sıçramış kısmetlerinde olan şey kaşıklarında çıkmıştır" dedi.

Avrupalı misyon temsilcilerinin HDP'nin geçen haftaki grup toplantısına katılmasını eleştiren Bahçeli, "Gelişmiş ülkeler ne yazık ki terör örgütleri ile kapalı devre ilişki içindedir" şeklinde konuştu.

Bahçeli'den Kıbrıs açıklaması: Kıbrıs Türktür, Türk kalacak - VİDEO

İSİM VERMEDEN 'ERDOĞAN' MESAJI

Bahçeli'nin grup toplantısındaki gündeminde 'başkanlık sistemi' de vardı. İsim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında konuşan Bahçeli, "Meselemiz kimin hangi makam mevkiye kavuşma talebi değildir" ifadelerini kullandı.

CHP'YE MESAJ: GELİN BERABER YAPALIM

CHP'ye başkanlık sistemi için seslenen Bahçeli,  "Bu süreçte CHP kapris yapmamalıdır. Buyursunlar, kafa kafaya verelim, omuz omuza, gönül gönüle fiili açmazı giderelim" diyerek ana muhalefet partisine seslendi.

Bahçeli'den Trump açıklaması - VİDEO

GRUP TOPLANTISININ ARDINDAN AÇIKLAMA: 'CUMHURBAŞKANI' YAZIYOR

MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısı sonrasında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. AK Parti'nin hazırladığı anayasa metni için kullandığı 'makul ve müspet' ifadesinden ne anlaşılması gerektiği sorulan Bahçeli, "Tabi her şeyin yerinde ve zamanında konuşmak gerekiyor. Şu an Sayın Başbakan ile olan görüşmelerimizde değerlendirmeler bize ülkemiz açısından makul ve mantıklı gelmiştir. Şimdi de kendi düşünceleri doğrultusunda hazırlamış oldukları bir anayasa değişikliği metnini MHP'nin incelemesine bırakmışlardır. MHP de geçmişte olduğu gibi bir anayasa komisyonuna verdiği üyesi olan Afyon Milletvekili Mehmet Parsak Beyin ve arkadaşlarının incelemesine göndermek suretiyle gözden geçirmeyi ve kısa zamanda da MHP'nin görüş ve düşüncelerini AKP'ye ulaştırmayı düşünmektedir. O aşamaya gelince zannediyorum en doğrusunu önümüzdeki günlerde göreceksiniz" diye konuştu.

Bir gazetecinin 'Size gelen metinde cumhurbaşkanlığı ifadesi mi yoksa başkanlık ifadesi mi var. Sistemin adı ne olacak?' sorusunu "Metinde cumhurbaşkanı diye geçiyor" diye cevaplandıran Bahçeli, "MHP'nin düşüncelerinin korunduğu bir zeminde biz mücadelelerimizi süreriz. Korunmadığı zaman bizim orada ne işimiz var" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

- HDP'liler bir sıçramış iki sıçramış kısmetlerinde olan şey kaşıklarında çıkmıştır.

- Gelişmiş ülkeler ne yazık ki terör örgütleri ile kapalı devre ilişki içindedir. Caniler Avrupa'da baş tacı edilmektedir. HDP'liler için kıyamet koparan Avrupa, şehitlerimizin acılarını bir kez olsun paylaşmadı. Avrupa insanlıkta sınıfta kalmıştır.

BRÜKSEL MAHKEMESİNE TEPKİ

- Brüksel Mahkemesi'nin PKK'yı terör örgütü değil de silahlı mücadele yapan örgüt olarak gösterme kepazeliği, hiçbir gerçeği değiştirmeyecektir. Brüksel'deki havalimanına saldırı sonucunda 38 kişinin ölümü, sanıyorum bu ülkede bir şeyi değiştirmedi.

- Türkiye'nin geleceğine Avrupa'daki siyasi elit değil, bizzat Türk milleti Ankara'dan karar verecektir. AP Başkanı'na hatırlatıyoruz.

'TRUMP' AÇIKLAMASI

- ABD'nin yeni başkanı tüm bahisçileri, siyasi teorisyenleri ters köşeye yatırmış, Trump başkan seçilmiştir. Amerika'da başkanlık değişimini kendi vatandaşından daha fazla önemseyen çevrelerin varlığı kaygı verici.

- Trump'sız bir ABD hayali kuranlar sandığa sıkışmış kalmıştır. Bizim için ABD başkanının kim olduğu önemsizdir. Önemli olan başkanlık edecek şahsın küresel sorunları kaldırabilecek birikimi olup olmadığıdır.

BAHÇELİ'DEN TRUMP'A ÜÇ MESAJ

- Yeni başkandan arzumuz FETÖ ile mücadelede Türkiye'ye destek vermesi, Pensilvanya'daki haini vermesidir. İkinci olarak terör örgütleriyle kurulan sakat ilişkilerden vazgeçilerek, egemen devletlere saygı göstermesidir. Üçüncü olarak ilişkilerin güçlendirilmesine katkı sunmasıdır.

İSİM VERMEDEN 'ERDOĞAN' VE 'BAŞKANLIK' AÇIKLAMASI

- Meselemiz kimin hangi makam mevkiye kavuşma talebi değildir.

- Geçen hafta Binali Yıldırım ile yaptığımız görüşme verimli geçmiştir. Anayasa değişikliği konusundaki görüşlerini makul bulduğumuzu açıklamıştık. 15 Temmuz'dan sonra bambaşka bir Türkiye vardır.

"MADDELERİ TEK TEK BELİRLİYORUZ"

- MHP, milleti ve ülkesi için her olumlu teşebbüse vardır, çoktan hazırdır. Her ağacı taşlamıyoruz, "Türkiye huzur bulsun" diyoruz. AKP'nin anayasa hazırlık metni, tarafımıza iletilmiştir. Parti olarak çalışmalarımızı çok dikkatli, detaylı yapıyoruz. Katılmadığımız maddeleri tek tek belirliyoruz. Partiler arası kurulacak bir komisyonda, mutabık kaldığımız önerileri, en kısa sürede TBMM'ye getirmeyi umuyoruz. Sonrası TBMM ve milletimizin iradesine kalmıştır.

CHP'YE 'BAŞKANLIK' MESAJI

- Bu süreçte CHP kapris yapmamalıdır. Buyursunlar, kafa kafaya verelim, omuz omuza, gönül gönüle fiili açmazı giderelim.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr