Dün katıldığı programda Cumhurbaşkanı'nın danışmanlarının eyalet sistemi açıklamalarına tepki gösteren Bahçeli, "Erdoğan ve Yıldırım'ın açıklamalarını fazlasıyla yeterli buldum. Bu açıklamalardan sonra tartışmayı ancak CHP veya hayır kumpanyasının elamanları sürdürür. Sabaha kadar sosyal medya hareketlenmiş. Bir an düşünelim, Sayın Cumhurbaşkanı tesis açılışı gerekçesiyle Türkiye’yi çok önemli bir programa aldı ve gezdi. Kanaatlerini halkla paylaştı. Sayın Başbakan olağanüstü bir performans içinde. Bütün bunları yaparken de 18 maddenin ruhunu anlatmaya çalışıyor. Biz bunları takip ediyoruz. Şimdi, bir partinin genel başkanı ve başbakanı o partinin adayı olarak topluma mal edilmiş bir cumhurbaşkanı. Ağzına eyalet sistemi almıyor ise ve bunu bir danışman söylüyor ise bu danışman da cumhurbaşkanının danışmanı ise aklınıza iki soru gelir. Bir, bundan bilgisi var mıdır, “Ben söyleyemiyorum sen söyle” diye bir tartışma mı yapmak istiyor yoksa bu faaliyetleri sabote ediyor mu. Ben olsam bu danışmanı kovarım dedim. Sayın Cumhurbaşkanı kovar kovmaz kendi bileceği iş.

Referanduma iki gün kala üniter yapı konusunda hassasiyeti olanlar ve MHP’yi suçlayacak şekilde faaliyetleri şey yapıyorlarsa ben açıkça söylüyorum. Evet, çifte su verilmiş çelik gibi olmuştur. Bu tür oyunlar bozulacaktır ve evet en çok bir şekilde temsil edilerek Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi uygulanacaktır. Ülkücüyü bu kadar aptal saf mı zannediyorlar?

"Parti içinde 'HAYIR' oyu verecekler var"

Milletvekillerinin hepsini genel başkanın kölesi olarak kabul etmek çok büyük hatadır. Şahsiyetlerini sıfırlamak doğru değildir. Parmağının ucu bana yeter gerisini ne yapıyorsan yap deme gibi geçmişteki bir hataya düşmemek lazım.
 
Bizde de şu an için farklı düşünen 'HAYIR' oyu veren milletvekillerimiz var. Pazar günü yapılan oylamada da 'HAYIR' oyu vereceğini bildiğim insanlar var. Vermeseler daha iyi olur. Parti politikasına yönelik hareket etmiş olurlar. Birlik beraberlik sağlanmış olur. Eleştiri varsa konuşulur.  Meydanlarda, başka partinin belediyelerinin salonlarında MHp'yi itibarsızlaşmasına gerek yok. Bunlar olmasa daha iyi parti disiplini kalmaz."

"MHP İÇİNDEKİ FETÖ'CÜ VEKİLLERİ BİLİYORUM"

"Partimiz içinde FETÖ ile ilişkili olan milletvekillerini biliyorum. O kadar çok fazla yok bizde. Anadolu'da teşkilatlarda vardır, il başkanları arasında sızmalar olmuş. Siyasallaşma süreciyle ele geçiremeyecekleri için anlaşıldığı andan itibaren farklı uygulamalara girildi. Olağanüstü kurultay meselesi durup dururken ortaya konuyorsa, demorkatik haktır ama böyle bir anlayışla bugün için söylemiyorum ama dikkate almaz lazım. Partinin genel başkanı önemli bir rahatsızlıkla 16 Ocak'ta ameliyat geçirdiği gün 700 imza topladık diye olağanüstü kongre için müracaat etmenin insani boyutunu birisinin anlatması lazım"

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr