Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Mehmet Ali Yalçındağ'ın istifası hakkında açıklama yaptı. "Mehmet Ali Yalçındağ herhangi bir yanlış anlamaya meydan vermemek adına, bu yılın başından beri başarı ve özveri ile yürüttüğü görevinden ayrılma kararını verdi. Mehmet Ali'nin bu hassasiyetine ve kararına saygı duyuyor, tüm hizmetleri için kendisine teşekkür ediyorum" diyen Doğan, "Doğan Grubu medyası, 40 yıla yakın bir süredir evrensel standartlarda bağımsız ve objektif yayıncılığın gayreti içinde oldu. Cumhuriyetimize ve demokrasimize bağlılık içinde milletimizin ve devletimizin çıkarlarını savundu.Demokrasinin askıya alındığı dönemler dahil her türlü dayatmaya direndi ve ağır bedeller ödedi. Biz bu yayın politikasını dün olduğu gibi bugün de ilkelerimize uygun biçimde sürdürmeye kararlıyız" ifadelerini kullandı.



Aydın Doğan'ın açıklaması şöyle:

Doğan Ailesi ve medya grubu olarak son günlerde ciddi bir itibarsızlaştırma kampanyası ile karşılaştık. Grubumuz medyasının koordinasyonundan sorumlu Mehmet Ali Yalçındağ'a ait olduğu ileri sürülen bazı yazışmalar kamuoyuna servis edildi.

Yalçındağ bu hususta gerekli açıklamayı yaptı ve kapsamlı bir teknik araştırma başlattığını ifade etti. Öncelikle, illegal yollardan kişisel verilere ulaşmayı, daha da ötesi bunları çarpıtılmış bir algı oluşturmak amacıyla servis etmeyi ağır bir suç olarak görüyor ve kınıyorum.  Ailemizi ve Grubumuzu hedef alan bu tertipten dolayı Mehmet Ali Yalçındağ  özel bir hassasiyet gösterdi. Herhangi bir yanlış anlamaya meydan vermemek adına, bu yılın başından beri başarı ve özveri ile yürüttüğü görevinden ayrılma kararını verdi. Mehmet Ali'nin bu hassasiyetine ve kararına saygı duyuyor, tüm hizmetleri için kendisine teşekkür ediyorum.

Doğan Grubu medyası, 40 yıla yakın bir süredir evrensel standartlarda bağımsız ve objektif yayıncılığın gayreti içinde oldu. Cumhuriyetimize ve demokrasimize bağlılık içinde milletimizin ve devletimizin çıkarlarını savundu.

Demokrasinin askıya alındığı dönemler dahil her türlü dayatmaya direndi ve ağır bedeller ödedi. Biz bu yayın politikasını dün olduğu gibi bugün de ilkelerimize uygun biçimde sürdürmeye kararlıyız. 15 Temmuz'da yaşadığımız hain kalkışma ve darbe girişimine karşı demokrasimize sahip çıkarak, seçilmiş meşru siyasi iradeyi tereddütsüz destekledik. Tüm siyasi partilerimize eşit mesafede durmaya ve görüşlerini kamuoyuna yansıtmaya hep özen gösterdik. Milli birlik ve beraberliğimizi simgeleyen Yenikapı ruhunu yürekten benimsiyoruz.

FETÖ, PKK, DAEŞ dahil tüm terör örgütlerini ve eylemlerini  lanetliyoruz. Bu terör örgütlerinin dahildeki yapılanmalarına ve harici destekçilerine karşı devletimizin vermekte olduğu mücadelenin destekçisi olmaya devam edeceğiz. Bizim için en büyük değer olan  milli birlik ve bütünlüğümüzün korunması ve güçlendirilmesi yolunda Doğan medyası olarak üzerimize düştüğüne inandığım tüm görevleri hakkı ile yapmanın gayreti içinde olacağız.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr