Batman'ın Kozluk İlçesi'nde PKK'lilerin belediye başkanının aracına düzenledikleri saldırı sırasında şehit ettiği müzik öğretmeni 22 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın’ın cenazesi, Ankara’'dan karayoluyla memleketi Çorum'un Osmancık İlçesi'ne getirildi.

CENAZEDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Batman'da yapılan törenin ardından şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın cenazesi uçakla Ankara'ya, buradan da karayoluyla memleketi Çorum'un Osmancık İlçesi'ne getirildi. Kendisi gibi öğretmen olan amcası Fatih Yalçın'ın Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evine getirilen şehit Şenay Aybüke Yalçın'ın cenazesini burada, Osmancık Kaymakam Vekili Fikret Zaman, Belediye Başkanı Hamza Karataş, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tokel, Müftü Süleyman Çoban ve çok sayıda vatandaş karşıladı.

Annesi Zehra, babası Sadık ve babaannesi Şanal ve küçük kardeşi 18 yaşındaki Atıf Aybars Yalçın gözyaşlarına boğuldu. Güçlükle ayakta duran aile bireylerine, Kaymakam Vekili Zaman, başsağlığı dileklerinde bulundu. Evin önüne taziye çadırı kurulurken, bulunduğu sokağa da Türk bayrakları asıldı.

"KİMSE BİZLERİ YIKAMAZ"

Kızının tabutu başında konuşan Sadık Yalçın, Türlerin 5 bin yıldır bu topraklarda olduğunu belirterek, "5 bin yıl değil, 500 bin yıl daha buradayız Allah'ın izniyle. Kimse bizleri yıldıramaz. Bu vatan tarihte Türk kalmaya devam edecek. Bugün de Türk, yarın da Türk ne mutlu Türküm diyene" dedi.

Şehit öğretmenin arkadaşları Aybüke öğretmenin tabutuna sarırılarak gözyaşı döktü. Bu sırada şehidin amcası Ertuğrul Şahin, ağlayanları uyararak terör örgütünü sevindirmeyeceklerini belirtti.

BİNLERCE VATANDAŞ KATILDI

 Osmancık Kaymakamlığı önünde düzenlenen cenaze töreninin ardından şehit öğretmenin cenazesi Beyler Çelebi Camii'ne getirildi. Burada düzenlenen cenaze törenine Milli Eğitim Bakanı ismet Yılmaz, AKP Çorum milletvekilleri Salim Uslu ve Ahmet Sami Ceylani, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Vali Necmettin Kılıç, şehidin ailesi, yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Ahmet Akın’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit öğretmenin cenazesi Asri Mezarlık Şehitliğinde toprağa verildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr