Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Kupası yarı final rövanş maçında Galatasaray'ı 81-68 yenerek, finalde Bellona AGÜ'nün rakibi oldu.
Dört temsilcimizin mücadele ettiği FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda Bellona AGÜ ile Yakın Doğu Üniversitesi finale yükselmeyi başardılar.

Şampiyonluğa giden yolda Yakın Doğu Üniversitesi, Galatasaray, Bellona AGÜ ve Hatay Büyükşehir Belediyespor’un FIBA Kadınlar Avrupa Kupası yarı finalinde yer almasıyla birlikte, kupanın ülkemize gelişi de garantilenmiş oldu.

Deplasmanda oynadığı ilk karşılaşmadan 71-65 galibiyetle ayrılan Bellona AGÜ, rakibi Hatay Büyükşehir Belediyespor’u rövanş mücadelesinde de 64-58 ile geçmeyi bildi.

Diğer yarı final eşleşmesinde ise Yakın Doğu Üniversitesi, ilk maçını 87-81’lik skorla kazandığı mücadelede Galatasaray’ı rövanşta da 81-68 mağlup ederek finale yükseldi.

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda final karşılaşmaları 5 ve 12 Nisan tarihlerinde oynanacak.

5 Nisan Çarşamba günü Bellona AGÜ ile Yakın Doğu Üniversitesi Kayseri'de karşı karşıya gelecek. Bu maçın ardından 12 Nisan Çarşamba günü Yakın Doğu Üniversitesi ile Bellona AGÜ İstanbul'da karşılaşacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr