Darbe girişiminin ardından tutuklanan müzisyen Atilla Taş, gazeteciler Murat Aksoy ve Gökçe Fırat’ın aralarında bulunduğu çok sayıda tutuklu gazeteci hakkında yürütülen FETÖ soruşturması tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Taş ve 27 gazeteci hakkında örgüt üyeliği iddiasıyla 10 yıla kadar hapis cezası istendi. Gazeteci Said Sefa hakkında ise ‘darbeye teşebbüs’, ‘örgüt yöneticiliği’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Sefa’nın Fuat Avni hesabını oluşturan ilk kişi olduğu öne sürüldü. Sefa’nın örgüt içerisinde ara yönetici konumunda olduğu iddia edildi. İddianamede, Nihat Doğan ile Erol Köse’nin Atilla Taş hakkında bir televizyon programında yaptıkları konuşmada delil olarak yer aldı.

Muhabirler şüpheli

Savcı Murat Çağlak’ın hazırladığı iddianamede, Zaman Gazetesi, Cihan Haber Ajansı, Millet Gazetesi, Bugün Gazetesi ve Meydan Gazetesi muhabirleri ile müzisyen Atilla Taş şüpheli olarak yer aldı. Gazeteciler, Abdullah Kılıç, Ahmet Memiş, Ali Akkuş, Bayram Kaya, Bülent Ceyhan, Bünyamin Köseli, Cemal Azmi Kalyoncu, Cihan Acar, Cuma Ulus, Davut Aydın, Emre Soncan, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Habib Güler, Halil İbrahim Balta, Hanım Büşra Erdal, Hüseyin Aydın, Muhammed Sait Kuloğlu, Muhterem Tanık, Murat Aksoy, Mustafa Erkan Acar, Mutlu Çölgeçen, Oğuz Usluer, Seyid Kılıç, Ufuk Şanlı, Ünal Tanık, Yakup Çetin ve Yetkin Yıldız’ın örgüt üyeliği suçundan 10 yıla kadar hapisleri istendi.

53 tweet, 21 yazı

İddianamede, müzisyen Atilla Taş’ın 53 Twitter paylaşımı ve 21 köşe yazısı suç delili olarak yer aldı. Taş ile ilgili değerlendirme kısmında, kapatılan Meydan Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptığı ve sosyal medyada Gezi Parkı eylemlerinin ardından tanındığı belirtildi. Taş’ın FETÖ/PDY’nin yurtiçi ve yurtdışında kamuoyu ve gündem oluşturmak için sosyal medyayı etkin kullandığı ifade edildi. Taş’ın Bugün TV’ye kayyım atandığında kanalın rejisine kadar girerek örgüt mensuplarına destek mahiyetinde söylemlerde bulunduğu, bunun da dikkat çekici bulunduğu öne sürüldü.

Taş’ın Twitter hesabından FETÖ mensuplarını övücü ve örgütle mücadele kapsamında yapılan soruşturmaları itibarsızlaştırıcı paylaşımlarda bulunduğu iddia edildi. Cumhurbaşkanı’na çeşitli ithamlarda bulunduğu aktarılan Taş’ın örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek suçundan tutuklandığı ancak fiilen örgütle irtibatı olduğu iddia edilerek örgütün üyesi olduğu kanaatine varıldığı belirtildi. 137 gündür tutuklu bulunan gazeteci Murat Aksoy’un ise örgütle mücadele kapsamında yapılan soruşturmaları itibarsızlaştırarak, görev alan kamu görevlilerini suç işlemekle itham ettiği öne sürüldü. Türkiye Cumhuriyet Devleti’ni terör örgütü IŞİD ile irtibatlandırdığı belirtilen Aksoy’un örgütün algı faaliyetlerinde görev aldığı iddia edilerek, örgüt üyesi olduğu ifade edildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr