Şenay Yangel'in 18 Ocak 2013 tarihinde Nuray Sayarı'nın kendi sitesi olan 'www.nuraysayari.com.tr' web adresinde, kendisine ait olan www.astrodeha.com sitesinde ki günlük burç yorumlarının bire bir aynısı ve bazılarının bir kaç değişiklik yaparak yine sitesinde yayınladığı gerekçesiyle dava açtı.
Yangel, İstanbul 3. Fikri Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne maddi ve manevi tazminat talepli dava açtı. Tazminat olarak ise toplamda iki TL istedi. Astrolog Şenay Yangel'in eşi ve avukatı olan Yüksel Yangel'in vekilliği ile açılan dava ile ilgili olarak mahkeme kararını verdi. Nuray Sayarı'nın Astrolog Şenay Yangel'e tazminat ödemeye mahkum etti.

Karar kesinleşti

Ancak 2014 yılında verilen bu karar Sayarı avukatı aracılığı ile itiraz etti. Yargıtay 11. Hukuk Dairesi kararında "Dava dosyası içerisindeki bilgi ve belgelere, mahkeme karırının gerekçesinde dayanılan dilillerin tartışılıp değerlendirilmesinde usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmamasına göre, davacı vekilin tüm temyiz itirazları yerinde değildir" dedi.  Yargıtay 11. Hukuk Dairesi kararının sonuç bölümünde Nuray Sayarı hakkında verilmiş olan tazminat kararını onadı. Böylece karar kesinleşmiş oldu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr